DOLAR
32,5752
EURO
35,0138
ALTIN
2.432,68
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

HAYME ANANIN İZİNDE OSMANLI’NIN KALBİ BİLECİK’E YOLCULUK

Hayme Ananın İzinde Osmanlı’nın kalbi Bilecik’e yolculuk

 

İnegöl Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen, Validei Ali Osman Bacıbey Hayme Ananın İzinde Osmanlı’nın Kalbine Yolculuk programı kapsamında bir  heyet, Bilecik’i ziyaret etti.

 

Türkiye’de 1965 yılında Nene Hatun’un, yılın annesi seçilişinden bugüne 63. kez kutlanan Anneler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen programda 63 anne ve 63 çocuğu  Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’e geldi.

 

Validei Ali Osman Bacıbey Hayme Ananın İzinde Osmanlı’nın Kalbine Yolculuk adıyla gerçekleştirilen programa; AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ve konuklar katıldı.

 

Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can ve eşi Nesrin Can, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan tarafından ağırlanan Milletvekili Bennur Karaburun ve beraberindeki heyet, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezerek, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz’den, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.

 

Gerçekleştirilen tur hakkında bilgi veren, Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, birçok paydaşın katılımıyla güzel ve anlamlı bir program gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

 

”Bugün Sayın milletvekilimizle birlikte Bursa’dan 4 otobüs ile  Validei Ali Osman Bacıbey Hayme Ananın İzinde Osmanlı’nın Kalbine Yolculuk programını gerçekleştirdik. Projenin amacı, alternatif bir anneler günü etkinliği yapmaktı. Bu arada da özellikle Osmanlı’nın kalbi olan Bilecik ve diğer illere insanların dikkatini çekerek, farkındalık oluşturmaktı. Bu gezide özellikle bizleri yalnız bırakmayan  Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili ve Bursa Milletvikilimiz Bennur Karaburun ile Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Erkut Öneş’e ve Bilecik Belediyesi yetkililerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl Türkiye’de Anneler Gününün kutlanışının 63. yılı. Bu vesileyle 63 anne ve 63 çocukla bu programı gerçekleştirdik. Bu turumuza katılan hanımefendi ve çocuklar, özellikle Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu Gönül Elçileri projesinde yer alan bireylerden oluşuyor. Bilecik’te olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Milletvekili Bennur Karaburun’a, Bilecik toprağından yapılmış vazo ile Bursa’ya götürülmek üzere, Şeyh Edebali bölgesindeki toprağı taktim etti.

 

BİLECİK BELEDİYESİ YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNİ ZİYARET EDEN HEYET İLİMİZ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLDU

 

Grup, Şeyh Edebali Türbesi ve Tarih Şeridindeki gezinin sonunda Bilecik Belediyesi tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

 

Heyet daha sonra, Bilecik Belediyesi Şehir Ormanında verilen yemeğin ardından Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini gezdi.

 

Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir, burada ziyaretçilere, Yaşayan Şehir Müzesi hakkında bilgiler aktardı.

 

Bilecik’teki geziden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren grup daha sonra ilçemiz Söğüt’e geçmek üzere yola çıktılar.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.