DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 2. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri, bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına katıldı. Kamu Teknoloji Platformu tarafından 24 Mayıs 2017 tarihinde Ankara-Congressium Kongre Merkezinde geniş bir katılım ile gerçekleştirilen konferansta, Dekan Prof. Dr. Bülent Yılmaz ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Parisa Göker, sergi alanında açtıkları stantla akıllı şehirler konseptine uygun poster ve projeler sundular.

 

Bu yıl “Akıllı Şehir: 360” konsepti ile düzenlenen konferansta; ulaşım, sağlık, enerji, nesnelerin interneti, tarım, akıllı binalar gibi birçok konu işlendi. Konferansa katılan kamu kurumları politikalarını, belediyeler başarılı örneklerini, özel sektör temsilcileri de yeni çözümlerini sunma fırsatı yakaladılar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Aslan ve diğer davetli konuşmacıların açılış konuşması ile başlayan ve iki farklı oturumla devam eden konferansa Rio de Jenerio Belediye Başkanı Eduardo Paes ve Milano Belediyesi’nden Akıllı Şehir Uzmanı Piero Pelizzaro’nun yanı sıra valilikler, şehir ve büyükşehir belediyeleri, kamu kurumları, kalkınma ajansları, ilçe belediyeleri ve teknokentler katılım sağladı.

 

Konferansa katılan tek üniversite olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, sergi alanında açılan stantta Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın “Akıllı Şehirler İçin Çöp Konteyneri II” posteri ile “PET-pres” ve “Akıllı Çöp Konteyneri” projeleriyle yer aldı. Ayrıca İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Parisa Göker tarafından poster olarak “Case studies in the Planting of Structure Surfaces; Vertical and Roof Gardens” başlıklı bildiri sunuldu. Teknoloji, şehir planlama şirketleri, inşaat sektörü, alt yapı sağlayıcılar ve ulaşım sektörü temsilcilerinin katıldığı konferansta Üniversitemizin standına belediyeler ile yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösterdi.

 

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, 2013 yılında Bilecik Belediyesinin desteğiyle başladığı çöp konteyneri projesinin gelişmiş versiyonu olan Çöp Konteyneri II’nin, güneşten elde ettiği enerjiyle içindeki çöpün nemini ortadan kaldırdığını, bu sayede taşımacılık, enerji ve işçilik gibi giderlerden önemli ölçüde tasarruf edildiğini söyledi. Yılmaz “PET-pres” projesiyle ilgili olarak da; “Pet atıkları %100 geri kazanılabilmesi nedeniyle önem teşkil ediyor. Ülkemizde her yıl 125 bin ton pet üretilirken bunun 60 bin tonu geri kazanılıyor ve geri kalanı doğaya karışıyor. Ülkemizin bundan yıllık tahmini zararı 70 Milyon$ civarında. Geliştirdiğim “PET-pres” ile pet şişelerin hacmini güneş enerjisiyle %80 oranında azaltıyorum.  Bu şekilde toplama verimini artıracak bir sistem tasarladım. Yurtdışında benzer ürünler var ama biz bu ürünümüzde güneş enerjisini kullanıyoruz ve 10’da 1 oranında daha ucuza mal ediyoruz” açıklamasını yaptı. Prof. Yılmaz, projelerin hayata geçmesi için yatırımcıları beklediğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.