DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Güven Endeksi Ekonomimizdeki Direnci Gösteriyor

Güven Endeksi Ekonomimizdeki Direnci Gösteriyor

TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı. Ankete göre tüketici güven endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre binde 3 oranında azaldı. Endeks kapsamında, hanenin maddi durum beklentisi endeksi aynı düzeyde kalırken, işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin azaldığı gözlendi. Anketin sonuçlarını değerlendiren TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Açıklanan rakamlara baktığımızda piyasaların olumluya gidişi konusunda umut verici beklentilerin artarak devam ettiğini görmekteyiz” diye konuştu.

Verilerin milletimizin geleceğe olan güvenini vurgulamak adına ne kadar önemli olduğunun altını çizen Doğan, “Son yıllarda ülkemizin ekonomik anlamda negatif etki oluşturacak birçok olaya maruz bırakılmasına rağmen, ekonomimiz; ne kadar dirençli olduğunu göstermiştir. Açıklanan veriler bu durumu teyit eder niteliktedir. Özellikle genel ekonomik durum beklentisindeki artış bizim için ayrıca bir motivasyon kaynağıdır” dedi.

Tasarruf Beklentimiz Düşüyor

Olumlu sonuçların ve beklentilerin yanı sıra tasarruf beklentisindeki düşüşün de değerlendirmesini yapan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Açıklanan veriler aynı zamanda tasarruf etme ihtimalinde % 4 civarında düşüşü de göstermektedir ki; bu özellikle üzerinde durulup dikkatle değerlendirilmesi gereken bir konudur. Bu düşüşün sebeplerinin araştırılarak toplumda tasarruf etme oranını arttırmamız büyük önem arz etmektedir. Biz, TÜMSİAD olarak, her platformda tasarrufun önemine vurgu yapmaya ve tasarruf ile orta gelir tuzağı arasındaki korelasyona dikkat çekmeye çalışıyoruz. Çünkü güçlü bir ekonominin üretken olan bir ekonomi olduğuna, üretken ekonominin yeni yatırımlar ile mümkün olacağına, yatırımları ise tasarruf yaparak finanse edeceğimize inanıyoruz. Yeni yatırımlar ise işsizliği düşürecek şekilde etki yapacaktır. Bu açıdan baktığımızda, tasarruf etme ihtimalindeki düşüş ve işsiz sayısı beklentisindeki düşüşü de anlamamıza yardımcı olmaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.