DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
ALTIN
2.488,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Gölpazarı Çengeller Köyü yamaç paraşütü tutkunlarının ilgi odağı oldu

Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Çengeller Köyü yamaç paraşütü tutkunlarının ilgi odağı oldu.

 

Yamaç paraşütü tutkunlarının yaklaşık 5 yıldır yükselişe geçtikleri bin 300 metre yüksekliğe sahip Hasan Dağı İstanbul, Eskişehir ve Bilecik’ten gelen 20’ye yakın sporcuya ev sahipliği yaptı.

Traktörle yola çıkan paraşütçüler bin 300 rakımlı Hasan Dağı’ndan kendilerini aşağı bırakarak Gölpazarı, Bilecik, İnhisar manzaraları arasında 2012 yılında “Tabiat Parkı” olarak ilan edilen Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı’nın üzerinden Yenipazar’a indiler.

 

Hasan Dağı’ndan iniş öncesi İnönü Yamaç Paraşütü Derneği Üyesi Buğra Levent, sportif faaliyet olarak yamaç paraşütü yaptıklarını belirterek, “Bilecik ili Gölpazarı ilçesi Çengeller köyü Hasan Dağı’nda çok güzel bir take-off (havalanma) var. Bu take-off’da yapılan uçuşlar neticesinde hem yelken mantığıyla uzun süreli uçuşlar hem termik uçuşlarıyla çevremizdeki doğal ve kültürel güzelliklerin görülmesi havadan daha güzel mümkün. Bunun için Yenipazar’da bulunan kanyonun gözükmesi, şelalelerin gözükmesi, aynı zamanda buradaki yerel güzelliklerin havdan keşfi için çok güzel bir uçuş yeri. İstanbul’a, Bursa’ya yakınlığı Bilecik, Kütahya, Eskişehir bölgelerine yakınlığı sebebiyle bu bölgelerde uçuş yapan yerel pilotlar için çok güzel bir mekan. Burayı hem tandem pilotları için bir turizm alanı oluşmasında hem de yöremiz için Yenipazar’daki kanyonun tanıtımı açısından buralarının güzelliklerinin görülmesi açısından çok güzel bir take-off.Herkesi bölgemize bekliyoruz. Burada inişlerle ilgili termik yakalandığı takdirde 2 bin, 2 bin 500 irtifalarla uzun mesafeli uçuşlar yapılabilir. İnhisar ilçesi, Yenipazar ilçesi, Gölpazarı ilçesi ve daha büyük irtifalarda daha büyük uçuşlar gerçekleştirilebilir. Güzel termikler var. Çevrenin kayalık olması zeminin termiklerin burada güzel bir şekilde kopması neticesinde güzel uçuşlar gerçekleştiriliyor.İniş alanı olarak da hiçbir sıkıntı yok. Köylülerin nadasa bıraktığı tarlalar biçilmiş yerlerde güzel iniş alanları var. Hiçbir tehlike arz etmeden güzel bir şekilde de inişler planlanabilir. İniş alanlarımız olarak genelde mesafe uçuşları hem kanyonu görmek açısından, hem de o bölgede gidilmesi açısından Yenipazar ilçesinin kanyonun olduğu bölgelerde iniş planı yapabilirler” dedi.

 

“Burası Marmara Bölgesi’nin uçuş bölgesi açısından en güzel tepelerinden biri”

Yamaç Paraşütü Pilotu Hakan Kırlı ise, Hasan Dağı’nın Marmara Bölgesi’nin uçuş bölgesi açısından en güzel tepelerinden biri olduğunu ifade eden Kırlı, sözlerine şöyle devam etti:

“Aşağıda iniş alanlarımız mevcut. Sol tarafımızda Yenipazar var, Harmankaya Kanyonumuz var. Uçarken burada müthiş bir doğaya karşı uçuyoruz. Çok güzel irtifalar alabiliyoruz . Marmara Bölgesi’nin yeni tanınan yükselen bir yıldızı. İstanbul’dan, Eskişehir’den pilot arkadaşlarımız geldi. Yaklaşık 20 pilot buradayız. Çengeller köyünde yüksekliğimiz yaklaşık yerden 600 metre. Şu an irtifamız bin 300 metrelerde. İniş alanlarımız 600 metre civarında. İniş alanlarımız çok müsait, tarlalar var. Muhtarımız burada her konuda yardımcı oluyor. Bizim istediğimiz bu bölgenin yamaç paraşütü alanı olarak, piknik alanı olarak tescil edilmesi. Buralara maden ocağının yapılmaması. Bizim amacımız bu tepeyi maden ocağı olmaktan korumak, kurtarmak. Burası çok güzel bir bölge. Çok güzel irtifalar alıyoruz. Dikine 600 metre irtifamız var. İnşallah tepeye yolumuz da yapılacak. Burada arkadaşlarımızla 3 bin metrelere kadar çıktık. Çok güzel mesafeler yaptık. Tüm pilot arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz.”

 

Çengeller Köyü Muhtarı Mehmet Aysan da,“Hasan Dağında bin 300 metre yükseklikteyiz . Yamaç paraşütüne gelen arkadaşlar çok beğendikleri için biz bundan memnunuz. Ne kadar buraya gelirlerse onlara yardımcı olacağımızı heyetimiz adına, muhtarlık adına ben garanti ediyorum.
Bu arada il genel meclisi üyelerimize de teşekkür ediyorum. Buranın yol yapımında bize söz verdiler. Yol olacak inşallah ilk önce biz onu istiyoruz. Şu anda 20 kişi falan var yamaç paraşütünde.Bütün gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. ” dedi.

 

İkili paraşütte İnönü Havacılık’tan Mehmet Tolga Levent öncüğülünde yamaç paraşütü yapan Bilecik İl Genel Meclisi Turizm ve Tanıtım Komisyon üyesi Osman Varolu, yamaç paraşütü ile Hasan Dağından indilten sonra şunları söyledi: “Uçuşumuzu gerçekleştirdik. Yenipazar Harmankaya’yı görerek Yenipazar’a inişimiz gerçekleşti. Gölpazarı, Yenipazar buralar turizm için potansiyeli olan yerler. Yamaç paraşütü uçuşu, dağcılık, kanyon, şelalelerimiz ve göletimiz var. Doğa turizmi severleri buralara bekliyoruz. Özel İdare olarak da buraya katkılarımızı yapacağız. Daha güzel hizmetler vermeye çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.