DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Gelin 1 Mayıs’ı değil, 1 Temmuz 1996’yı Kutlayalım”

“Gelin 1 Mayıs’ı değil, 1 Temmuz 1996’yı Kutlayalım”

Saadet Partisi Bilecik İl Başkanlığı adına Siyasi İşler Başkanı Ömer Taşçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Taşçı mesajında şunları kaydetti;

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yani İşçi Bayramı diye kutlanan, ama emekçinin, alın teri dökenin, helal lokmanın peşinde koşanın hakkının verilmediği ve tam aksine elinde avucunda ne varsa alındığı bir kandırmaca malzemesinin yıl dönümüne geldik yine. İşçinin, memurun, emeklinin kısacası emekçinin esas bayramı 1 Mayıs değil, 1 Temmuz 1996’dır. Gelin biz, 1 Temmuz 1996’yı kutlayalım.

Yeryüzünde ekmeğini alnının teriyle kazanan çok az sayıda milletlerden olan aziz milletimizin hakkı ne yazık ki yenmektedir. Üstelik bu yiyici kesim pastanın yüzde 90’ını götüren, TÜRKİYE’mizin nüfusunun binde biri olan 70 bin kişilik para babasıdır. Ülkemizin yönetimine gelen onlarca hükümet, bu kapitalist çevreler ile işbirliği yapmış işçinin, memurun, emeklinin hakkını vermemiştir. Yalnızca 1996 yılında bir babayiğit çıkmış ve bu böyle gitmez diyerek bu sömürü sistemini durdurmuş, adil ekonomik düzeni getirmiş ve artık milletimiz pastadan eşit şekilde pay alacak demiştir. İşte o babayiğit, Hocamız Prof. Dr. Necmeddin ERBAKAN’dır.

İlk icraat olarak 1 Temmuz 1996 günü daha hükümeti devralalı 3 gün olmuşken asgari ücrete % 101 zam yaparak işçinin, emekçinin yüzünü güldürmüş, memurlarımıza %50 zam yaparak hakkını vermiş ve emeklilerimize de %50 zam yaparak onların da rahat geçimini sağlamıştır. Üstelik bu zamları, vergi koymadan, dış borç almadan, rantiyeye, sömürüye ve faize giden muslukları milletinin cebine çevirerek yapmıştır. Bu yapılan zamlar ile işçi, memur, emekli tam anlamıyla “Bayram”ı o zaman yaşamıştır.

Bugün geldiğimiz noktada ise işçiye, memura ve emekliye verilen 3’lü, buçuklu zamlar neden yukarı çıkmıyor, Asgari Ücret neden açlık sınırının altında, neden milyonlarca işsiz var, neden 16 yıl boyunca verilebilecek bayram ikramiyeleri bugün bir lütufmuş gibi oy karşılığında sunuluyor. Neden aziz milletimiz milli gelirden hak ettiğiyle değil de sadaka gibi yardımlarla geçimini sağlamaya mahkum ediliyor. Cevap belli; Gelir gideri karşılayamıyor da onun için. 79 senede birikenler 16 senede üzerine koymak şöyle dursun, sata sata bitirildiği için. Dahası milletten ziyade ehlibeyt düşünüldüğü için.

Sen buna layık değilsin ey milletim. Seni hak ettiğin muasır medeniyet seviyesinin de üstünde bir yaşam seviyesine ulaştıracak SAADET PARTİSİ’nin çare ve çözüm iktidarına ulaştırmaya az kaldı. 25 Haziran sabahı, öyle iki bayram değil her ay bayram edeceğin yüzde yüzlük zamları alman, refah, huzur ve mutluluk içinde 1 mayısları yaşaman ve yaşatmak dileğiyle emeğin, alın, terinin, helal lokmanın değerinin anlaşılma günü 1 Mayıs kutlu olsun.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.