DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

“Gelecek, Ruhunu Kaybetmeyen Ülkelerin Olacak”

“Gelecek, Ruhunu Kaybetmeyen Ülkelerin Olacak”

Bilecik Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Küresel Siyaset Kulübü’nün davetlisi olarak geldiği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. İktisat doçenti olan Vali Büyükakın’ın söyleşisini, çoğunluğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi çok sayıda dinleyici takip etti.

Konuşmasında ülkelerin ekonomik ve siyasal yapılarından örnekler veren Vali Büyükakın, birer mimari tasarıma benzettiği bu yapıların başarılı ya da başarısız olma nedenlerini örneklerle anlattı. İİBF öğrencileri için ders niteliği taşıyan söyleşide, Vali Büyükakın gerek akademik kimliği gerekse idarecilik geçmişinin verdiği tecrübelerle, değerli bilgileri öğrencilerle paylaştı. Söyleşinin sonunda gelecekte başarılı olacak ülkelerin profilini çizen Büyükakın, konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Geleceğin dünyası eğitimi en başarılı şekilde dünya standartlarında verebilen ve bunu topluma yayan, teknolojiyi üreten ve hızlı şekilde uygulamaya geçiren ama ruhunu kaybetmeyen ülkelerin olacak. Ve umarım ülkemizin de bu konudaki eksikleri hızlı bir şekilde tamamlanarak, geleceğin dünyasında Türkiye de güçlü bir şekilde yerini alacak.”

Danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Yavuz Cankara’nın yaptığı Küresel Siyaset Kulübü tarafından organize edilen söyleşi, 21 Kasım 2017 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Etkinliğin sonunda Vali Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Hazer tarafından Üniversite anı tabağı hediye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.