DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

GELECEK İÇİN ÇEVRE DOSTU TARIM PROJESİ BAŞLADI

GELECEK İÇİN ÇEVRE DOSTU TARIM PROJESİ BAŞLADI

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Eco Friendly Farming For Future” “Gelecek İçin Çevre Dostu Tarım” projesi lansmanına katıldı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen lansmana ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, vali yardımcıları, il müdürleri ve il protokolü büyük ilgi gösterdi.

ULUSLARARASI PROJE 150 BİN EURO HİBE ALDI

Bilecik Valiliği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yalova, Centro Operatıvo E De Tecnologıa De Regadıo Assocıacao Portakiz, Kmetısjsko Gozdarskı Zavod Marıbor Slovenya, Savjetodavna Sluzba Hırvatistan, Asocıacıon Agrarıra Jovenes Agrıcultores Asaja Granada İspanya’nın proje ortağı olduğu “Eco Friendly Farming For Future” “Gelecek İçin Çevre Dostu Tarım” projesinin E- COFARM mesleki eğitim alanında tasarlanmış bir proje olduğunu ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız “tarımsal uygulamaların neden olduğu çevre kirliliğinin azaltılması, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması ve çevre dostu tarımsal uygulamalar geliştirilmesini amaçlayan projemiz Türkiye’de hibe almaya hak kazanan 26 proje arasına girerek Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 150 bin Euro hibe kazandı” dedi.

PROJE 6 DİLDE ONLİNE OLARAK YÜRÜTÜLECEK

Projenin detayları hakkında teknik bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Levent Burgu “ sulama, gübreleme ve bitki koruma konularında doğru uygulamaları kapsayan uluslararası standartlarda bir eğitim modeli oluşturulacak. Sürdürülebilir bu bilgi ağı 6 dilde online olarak yayınlanacak ve çiftçiler için el kitapçıkları oluşturulacak” dedi.

DOĞAL SİSTEMİ BOZDUK, ŞİMDİ DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Projeye büyük önem verdiğini ve desteklediğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür eden Bilecik Valisi Tahir Büyükakın “doğayı korumak zorunda kalmamız, karşımıza bu problemlerin çıkması bizim evrene, doğaya bakışımızla alakalı. Modern insanın açmazı, doğaya, tabiata hakim olma düşüncemiz. Evrenin dengesini biz insanlar bozduk, şimdi de düzeltmeye çalışıyoruz” diyerek bu konuda en masum ülkelerin başında geldiğimizi vurguladı.

Kapitalizmin sürekli üretme ve kazanma üzerine kurulu sisteminde doğanın zarar gördüğünü ve bunun büyük kısmının Avrupa ve Amerika kaynaklı olduğunu dile getiren Vali Büyükakın “kimin sorumlu olduğu artık önemsiz. Bu konuya yaklaşım hatası yapmadan, çözüm odaklı yaklaşmalı ve çözüme yönelik tüm işlemleri gerçekleştirmeliyiz. Temennim koruma için verdiğimiz çanın yerini doğanın dengesini bozmamak için verdiğimiz çabanın almasıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.