DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Fatih Projesi.

Eğitimde “Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi”, kısa adıyla FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Bilişim Teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızı kapsamaktadır.

Proje kapsamında tüm okullarımıza internet sağlayan altyapı, etkileşimli tahta kurulumları gerçekleştirilmekte olup, tüm öğretmen ve öğrencilerimize de tablet bilgisayarlar dağıtılmaktadır.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan (2006-2010) Bilgi Toplumu Stratejisi’nde Bilişim Teknolojilerinin Eğitim Sistemimizde kullanımıyla ilgili olarak “Bilgi ve iletişim teknolojileri eğitim sürecinin temel araçlarından biri olacak ve öğrencilerin, öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanımı sağlanacaktır.” hedefi yer almaktadır. Bu kapsamda, Bakanlığımızdan örgün ve yaygın eğitim verilen kurumlarda bilgi ve iletişim teknolojisi altyapısını tamamlanması, öğrencilere bu mekanlarda bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma yetkinliğinin kazandı­rılması, bilgi ve iletişim teknolojileri destekli öğretim programlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

İlimizde bu yıl ortaöğretim ve ortaokul düzeyinde internet altyapı kurulumları tamamlanacak, ektileşimli tahta kurulumları gerçekleştirilecek olup belirlenecek sırayla 2016 yılı sonuna kadar tablet bilgisayarlar dağıtılacaktır. Proje tamamlandığında tüm okullarımız bu teknolojik imkanlara kavuşacaktır.

Şu an Ertuğrulgazi Lisesinin 40 öğrencisine dağıtımı yapılacak olan tablet bilgisayarlar, bu yıl tüm öğretmen ve öğrencilerine dağıtılacaktır.

İlimiz genelindeki Fen Lisesi, Lise, Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi düzeyindeki 20 okulun altyapı çalışmaları tamamlanmış, eğitim amaçlı tüm birimlerine etkileşimli tahtalar kurulmuş, tüm öğretmen ve öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılmıştır. İlimiz genelinde şu an 2288 öğrenciye tablet bilgisayarlar dağıtımı yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Ankara ilinde katılacağı TABLET DAĞITIM TÖRENİ 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilmektedir.

fatih

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.