DOLAR
32,5435
EURO
34,8563
ALTIN
2.436,22
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Euromoney’den TEB’e iki ödül birden

Euromoney’den TEB’e iki ödül birden

Türk Ekonomi Bankası (TEB), global anlamda finans ve bankacılık dünyasının en prestijli dergilerinden Euromoney Dergisi tarafından düzenlenen “Euromoney Mükemmellik Ödülleri”nde iki farklı kategoride ödüle layık görüldü. Finansal okuryazarlık alanındaki çalışmaları ile “Orta ve Doğu Avrupa’nın Sosyal Sorumluluk Alanındaki En İyi Bankası” seçilen TEB, KOBİ Bankacılığı alanındaki çalışmaları ile de “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi KOBİ Bankası” seçildi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), danışman banka anlayışı ile uluslararası alanda ödüllendirilmeye devam ediyor. Bu yıl uluslararası finans dergisi Euromoney tarafından 25.’si düzenlenen ve global anlamda bankacılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan ’Euromoney Mükemmellik Ödülleri’ 6 Temmuz’da sahiplerini buldu. 1200 başvuru arasından 500’ünün değerlendirildiği etkinlikte 20 global, 75 bölgesel ödül sektörünün en iyilerine verildi. TEB, finansal okuryazarlık alanında hayata geçirdiği çalışmalarla “Orta ve Doğu Avrupa’nın Sosyal Sorumluluk Alanındaki En İyi Bankası” ve KOBİ Bankacılığı alanındaki çalışmaları ile de “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi KOBİ Bankası” olmak üzere iki ödüle birden layık görüldü.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB olarak ’Euromoney Mükemmellik Ödülleri’nde iki farklı kategoride Türkiye’nin en başarılı bankası seçilmiş olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu iki ödül, müşterilerimizle kurduğumuz güçlü bağ ve ihtiyaçlarına doğru cevap verebilme yeteneğimizin bir sonucu olarak bizleri mutlu ediyor. Bize ödül kazandıran tüm ürün ve uygulamalarımız, Türkiye’nin dört bir yanındaki TEB çalışanlarının desteği ve katkılarıyla ortaya çıkıyor. Bu nedenle, aldığımız her ödülün çalışanlarımızın emeğinin ve başarısının bir yansıması olduğunu söyleyebiliriz. Ödüller sadece bankamızın ürün ve uygulamalarının başarısını tescil etmekle kalmıyor; aynı zamanda TEB olarak benimsediğimiz ‘Danışman Banka’ anlayışımızın, kurum kimliğimize işlediğimiz ‘İnovasyon’ yaklaşımımızın da bir göstergesi olarak öne çıkıyor” dedi.

Mendi, TEB’in global ve stratejik partneri BNP Paribas’nın da başta “Dünyanın En İyi Bankası” olmak üzere 7 farklı alanda toplam 8 ödül aldığını belirtti.

‘KOBİ’lerin Danışman Bankası’na bir ödül daha

TEB, 2005’ten bu yana ‘KOBİ’lerin Danışman Bankası’ olarak, KOBİ’lere finansal desteğin yanı sıra işlerini büyütebilmeleri, rekabette güçlenebilmeleri ve sahip oldukları finansmanı doğru kullanabilmeleri için ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık desteğini sağlıyor. Bu doğrultuda sektörde birçok ilki gerçekleştirerek farklı bir konum edindiği KOBİ Bankacılığı alanındaki finansal olmayan çalışmalarıyla bugün, dünyaya örnek gösterilen, projelerini yurtdışına ihraç eden bir banka konumuna ulaştı.

Bu anlayışla, KOBİ’lere finansal ihtiyaçlarına uygun ürünler sunarken, ellerindeki finansmanı nasıl kullanabilecekleri konusunda yol göstermek adına TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları, TEB KOBİ TV gibi sektörde farklılaştıran, katma değerli hizmetler sunuyor. Gerek uygun koşullarda sağladığı finansmanla gerekse katma değer sağlayan finansal olmayan ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerin yanında olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda, KOBİ’lerle doğrudan temas kurulan TEB KOBİ Akademi ile il il geziyor, KOBİ’lerin büyüme ve gelişme süreçlerinde kritik önemi olan konularda özel eğitimler ve atölye çalışmaları düzenleniyor. TEB KOBİ Akademi ile il il gezerek 11 yıldan bu yana, 50 farklı ilde, 103 etkinlikle, 26 binden fazla KOBİ’yle bir araya gelen TEB, KOBİ’lerin farklı ihtiyaç ve beklentileri yerinde görme fırsatı elde ediyor. Yerel işbirlikleri ile güçlendirdiği TEB KOBİ Akademilerle KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlıyor.

Kadın patronların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla çözme hedefiyle, 10 yıldan bu yana KOBİ Bankacılığı’nda benimsediği ‘Danışman Banka’ anlayışını Kadın Bankacılığı’na taşıyan TEB, Türkiye’de ilk kez banka bünyesinde ayrı bir departman oluşturarak kurduğu Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele almayı ve tamamen kendilerine özel çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan Kadın Akademisi ile kadın patronlara destek olan TEB, kadın patronlara işletme yönetimi, liderlik ve yöneticilik konularında bilimsel veriler ışığında bilgilendiriyor.

Yaklaşık üç yıldan bu yana Girişim Bankacılığı ile Türkiye’nin dört bir yanındaki inovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren TEB, yenilikçi ve parlak fikre sahip tüm girişimcilere fikirlerini ‘iş’e dönüştürebilmeleri için destek oluyor. Finansmanın ötesinde bilgi, eğitim ve danışmanlık desteğine de ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle girişimcilere bütünlüklü bir destek sağlayan TEB, bu kapsamda İstanbul Ataşehir’de ilk TEB Girişim Evi’ni açtı. Aynı çatı altındaki Kuluçka Merkezi ile girişimcilere iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunulmasına kadar her aşamada ücretsiz destek sunuyor; eğitim, danışmanlık ve mentorluk sağlıyor.

Girişimcilik dünyasında güçlü bir yer edinmesini sağlayan Girişim Evi konseptini Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile birlikte Anadolu’ya yaymaya başlayan TEB, ülke genelindeki girişimcilere ulaşmak, teknolojik ve katma değeri yüksek ihracat potansiyeli taşıyan girişimlerin sayısını artırmak ve ihracat hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla TİM ile birlikte İstanbul, İzmir, Gaziantep, Denizli ve Trabzon’da TİM-TEB Girişim Evleri’ni açtı. TEB bugüne kadar, tüm programlar kapsamında toplam 440 girişimciye/firmaya destek verildi.

TEB Aile Akademisi ile sosyal sorumluluk ödülü TEB’in

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘tasarruf oranlarının yükseltilmesi’ önemli gündem maddeleri arasında öne çıkıyor. Günümüzde, yeterli finansal altyapıya ve anlayışa sahip olmayan bireylerin oluşturduğu ekonomilerin uzun soluklu refaha kavuşması mümkün değil. Ancak tasarruf alışkanlığı gelişmiş, finansal bilinci yüksek bireylerin oluşturduğu bir toplum yüksek ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi yakalayabilir. Ülkemizin de yüksek ve sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirebilmesi için toplum genelinde tasarruf bilincinin gelişmesi gerektiğini, bunun yolunun da finansal okuryazarlıktan geçtiğini düşünen TEB, toplumun finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmek ve tasarruf bilincini artırmak hedefiyle 2012 yılında sorumlu bankacılık anlayışıyla TEB Aile Akademisi’ni hayata geçirdi. TEB Aile Akademisi ile bireylerin gelirlerini, tasarruflarını ve yatırımlarını en uygun şekilde değerlendirerek bütçelerini daha verimli bir şekilde yönetebilme yetkinliğine sahip olması için çalışan TEB’in 540 çalışanı Aile ve Sosyal Politikalar Bankalığı tarafından resmi olarak Eğitici olarak tanınıyor.

TEB müşterisi olsun olmasın herkese açık ve ücretsiz olan TEB Aile Akademisi eğitimlerinde katılımcılara bütçe yönetimi, tasarruf, kredi ve kartlarının doğru kullanımı, yatırımların değerlendirilmesi ana başlıkları altında temel finansal okuryazarlık terimlerine dair bilgilendirme yapılıyor. Eğitimlerde genel içeriklerin yanı sıra çocuklar, gençler, kadınlar ve emekliler için oluşturulan içerikler de kullanılıyor. Türkiye genelinde tüm TEB şubelerinin yanı sıra, dileyen kamu ve özel sektör firmaları, dernekler, odalar, üniversiteler ve okullarda da bu eğitim veriliyor. TEB Aile Akademisi çatısı altında şubelerde başlayan, kurum ve kuruluş, STK gibi organizasyonlardan gelen yoğun talep üzerine şube dışına da çıkan eğitimlerle bugüne kadar 210 binden fazla kişiye ulaşıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.