DOLAR
32,5056
EURO
34,8227
ALTIN
2.491,24
BIST
9.539,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

ERZURUMLULAR DERNEĞİNDEN “6. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ”

BİLECİK ERZURUMLULAR DERNEĞİNDEN “6. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ”

Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından “6. Geleneksel Bahar Şenliği” düzenlendi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Çakırpınar Mesire yerinde düzenlenen etkinlikte, Bilecik’te yaşayan Erzurumluların birinci kuşağın doğduğu topraklardan, ikinci ve üçüncü kuşakların ise babalarının ve dedelerinin doğduğu topraklardan bin kilometreden daha uzaktaher gün gönüllerinde taşıdıkları memleket sevdasıyla buradaki hayatın bir parçası olduklarını söyledi.
Sivil toplumun önemine değinen ve dünyanın yavaş yavaş sivil toplum dünyası olmaya doğru yöneldiğini vurgulayan Vali Nayir, şöyle konuştu:
“Erzurumlular Derneğimiz gibi yük olan değil yük alan sivil toplum örneği de çok fazla değil. Görev yaptığımız iki yıl içerisinde bize yük olmayı değil bizim yükümüzü almayı tercih eden bir sivil toplum anlayışı içerisinde hep idareye destek oldular. Tarih boyunca da emniyetten asayişten yana toplumun huzurundan yana davranışlarıyla öne çıkan Erzurum’uz Bilecik’te de aynı örneği sergileyip, kamunun yanında emniyetin, asayişin yanında olabilecek her konuda en büyük fedakarlığı yapma gayreti içerisinde oldular. Yük olan değil yük alan sivil toplum kuruluşlarını arzu ediyoruz. Milli birlik ve beraberliğimiz içerisinde bu tür buluşmalar ve bir araya gelişler, kültürümüzü ve tarihimizi yeniden hatırlayışın da büyük önemi var. Bahar şenliği içerisinde bizler kendi milli birlik ve beraberliğimizi oluşturan duygularımızı yeniden hatırlıyoruz. Buradaki durum da bu. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe geleceğe daha güvenle bakıp, önümüzü daha net görüp, aleyhimize her türlü tuzağı aşabileceğimiz gücünü ve kuvvetini de yüreğimizde hissedeceğiz.”
Belediye Başkanı Selim Yağcı da dünyadaki en özel ve güzelin sevgi olduğunu belirterek, “Sevgiyle birlikte inanç, birlik ve beraberlikte oluştuğunda, onların olduğu ortamda birlik, huzur ve mutluluk oluyor. Etkinlikler, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi perçinleştirme noktasında son derece önemli ve anlamlı.” ifadesinde bulundu.
Bilecik Erzurumlular Derneği Başkanı Lütfi Akyüz ise bu günlerin, insanların bir araya gelmesi, dostluğu, kardeşliği ve barışı pekiştirmesi anlamında önem arz ettiğini bildirdi.
Erzurum yöresel halk oyunları gösterisi ve yerel sanatçıların türküler seslendirmesiyle devam eden programa, 2.Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, siyasi parti temsilcileri ve Bursa Erzurumlular Dernekler Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğlu ile vatandaşlar katıldı.

DSC_3359

DSC_3308

DSC_3317

DSC_3344

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.