DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Erdoğan’ın kurban vekaleti Kızılay’a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Baylerbeyi Sarayı’nda kabul edilen, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin, Cumhurbaşkanı ile Türk Kızılayı Başkanı arasındaki rutin görüşme olduğunu dile getirerek, Erdoğan’a Kızılay’ın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiğini, son gelişmeler ve yapılan operasyonlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Akar, IŞİD’in saldırılarından kaçarak Türkiye’ye alınan Suriyelilere yönelik ne gibi çalışmalar yapıldığına ilişkin bir soru üzerine, Suriye sınırında çok hareketli saatler yaşandığına değinerek, şöyle devam etti:

“Orada, Kobani Aşireti’ne bağlı Kürt kardeşlerimiz, IŞİD’in önünden sürülerek Türkiye’ye sığındılar. Daha evvel sınırımızın ötesinde tutulan bu arkadaşlarımızın sınırdan içeri girmesine, Suruç Sınır Karakolumuzun yanından içeri girmelerine müsaade edildi ve bunların büyük bir kısmı, kendi aşiretleri ve akrabalarının yanında konuşlandı. Bir kısmı da orada bulunan okullarımızda misafir ediliyor. Biz, Türk Kızılayı olarak elimizden geldiği kadar, diğer Suriyeli kardeşlerimize, Türkmenlere, Kürtlere, Ezidilere, Hristiyanlara, Ortodokslara, Sünnilere, Şiilere yaptığımız gibi onlara da kucak açacağız ve yardım malzemelerini göndermeye başladık. İlk etapta 3 kamyon su gönderdik. Acil ihtiyaç malzemesidir su. Arkasından da kamyonlarla su ve bisküvi yolluyoruz. Bunların sebebi, su, çok acil ihtiyaç malzemesi ve susuz oldukları anlaşılıyor. Bisküvi ise çabuk tüketilebilen, pişirmeye gerek olmayan hazır ve fazla enerji veren bir gıda maddesi olması hasebiyle bisküvi gönderiyoruz. Devletimizin ilgili birimleriyle, AFAD’la ve devletin diğer birimleriyle görüşmek suretiyle üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bütün lojistik malzemelerimizle hazırız. AFAD’ın talimatını ve bizden talepte bulunmasını bekliyoruz. Devlet büyüklerimizin bu konudaki talimatlarını yerine getirebilecek kapasiteye sahibiz.”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un AFAD, TİKA, Kızılay ve bazı sivil toplum örgütleriyle yarın gerçekleştireceği toplantıya katılacaklarını ifade eden Akar, “Toplantıya katılacak, fikirlerimizi söyleyeceğiz ve onlar bize yapmamız gerekenleri söyleyecek. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız. Türk Kızılayı adına şunu söyleyebilirim; Kızılayımızın depolarında, Türkiye’de konuşlanmış, 30’a yakın deposunda her türlü lojistik malzeme bugünler için saklanmaktadır. Gerektiği zaman bunları hemen devletimizin, milletimizin emrine vermeye hazırız” dedi.

Akar, “Çadırkent kurulması gündemde mi?” sorusuna, “Bilmiyorum. Onun kararını AFAD veya Başbakanlık verir. Sayın Başbakan, ilgili bakanlarımız, Numan Kurtulmuş Bey ve diğerleri bu kararı verecekler. Biz o karara uyacağız” karşılığını verdi.

Erdoğan ile görüşmede bu konunun gündeme gelmediğini belirten Akar, devam eden Gazze, Kuzey Irak, IŞİD zulmünden kaçan Türkmenler, Ezidiler operasyonlarına ilişkin bilgi sunduğunu söyledi.

Akar, “Bu konuya ilişkin bir talebi oldu mu?” sorusuna, “Hayır olmadı” yanıtını verdi.

ERDOĞAN’IN KURBAN VEKALETİ KIZILAY’A

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, kurban vekaletini Kızılay’a vermesi talebinde bulunduklarını vurgulayan Akar, Erdoğan’ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vekaletini Kızılay’a verdiğini bildirdi.

Akar, makbuzları göstererek, şunları söyledi:

“Geçen sefer Başbakan olarak yazmıştık. Bu sefer Cumhurbaşkanı olarak yurt dışında 5 hisse, yurt içinde ise 2 hisse kurban vekaletini Türk Kızılayı’na verdi. Somali’de, Nijer’de, Bosna Hersek’te, Pakistan’da ve Bangladeş’te kesilmesini istedi. Bizim usulümüz, yurt dışında kesilecek yerlerin ismini belirtebiliyoruz, vekalet orada okunuyor çünkü. Yurt içinde önem taşımıyor nerede kesildiği. Hangi kombinede denk gelirse orada kesilecek, ismi anılacak. Geçen sene yurt dışında Bosna Hersek ve Pakistan’a vermişti. Ben de Bosna Hersek’teki kurban ekibinin başındaydım. Sayın Başbakanımızın ve eşinin isimlerini ben orada anmıştım kurban kesilirken.”

Parayı peşin aldığını belirten Akar, “Toplam 3 bin 50 lira, kendisi cüzdanından çıkartarak saydı ve bir kere de bana saydırdı. Cebime koydum” dedi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.