DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

EN FAZLA PARAYI ARAÇ ALMAYA HARCADIK

EN FAZLA PARAYI

ARAÇ ALMAYA HARCADIK

Hanehalkı Bütçe Araştırmasının 2016 yılı sonuçlarına göre toplam tüketim harcamasının yüzde 18,2’sini ulaştırma harcamalarının oluşturduğu belirlendi. Interpress’in TUİK verilerinden derlediği bilgilere göre aileler ulaştırma harcamalarında en büyük payı yüzde 55,2 ile araç satın alımına ayırdı. Bunu yüzde 25,8 ile yakıt ve yağları, yedek parça ve aksesuarları ile bakım ve onarım hizmetlerini kapsayan kişisel ulaşım araçlarının kullanımı izledi. Ulaştırma harcamaları içinde en fazla para harcadığımız üçüncü kalem ise yüzde 19 ile ulaştırma hizmetleri ile ilgili harcamalar oldu. Yılbaşından bu yana medyada ulaştırma ile ilgili 317 bin 270 haber çıktığı tespit edildi.

Dar gelirli ulaşım hizmetine, yüksek gelirli ise araç alımına para harcadı

Araştırma sonuçlarına göre, hanelerin gelir düzeyinin ulaştırma harcamalarının dağılımında da etkili olduğu tespit edildi. Buna göre, en düşük gelire sahip hanelerin toplam ulaştırma harcamalarının yüzde 41,2’sini ulaştırma hizmetleri oluştururken, yüzde 30,9’unu araç satın alımı, yüzde 27,9’unun ise kişisel ulaşım araçlarının kullanımının oluşturduğu belirlendi. En yüksek gelir dilimine sahip olan hanelerin ulaştırma harcamalarına ayırdığı paya bakıldığında ise yüzde 62,3’ünün araç satın alımı, yüzde 24,5’inin kişisel ulaşım araçlarının kullanımı, yüzde 13,2’sinin ise ulaştırma hizmetleri için harcandığı tespit edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.