DOLAR
32,3384
EURO
35,2023
ALTIN
2.246,65
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Çok Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C

EL SANATLARI MERKEZİNDE GÜZEL ESERLER ÜRETİLİYOR

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
 
”EL SANATLARI MERKEZİMİZDE ÇOK GÜZEL ESERLER ÜRETİLİYOR”
 
Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezini ziyaret edene Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezimizde kadınlarımız tarafından çok güzel ürünler üretiliyor” dedi.
 
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezini ziyaret ederek, merkez sakinleri ile bir araya geldi. El emeği göz nuru olarak yapılan ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, dokuma tezgahında yapılan ürünleri inceleyerek, bilgi aldı.
 
İLİMİZİN SİMGELERİ KADINLARIMIZ TARAFINDAN İŞLENİYOR
 
  Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezinde güzel bir faaliyetin olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
 
”Bilecik Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren çok şükür güzel eserler gerçekleştirdik. Bunlardan birisi de kadınlarımızın buraya gelerek, güzel vakitler geçirdiği ve değerli ürünler ortaya koydukları el sanatları merkezimizdir.  Bilecik, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun şehridir. Bizler bu anlamda bu ruhtan aldığımız ilhamla özümüze yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de patent tescilini yaptırdığımız Bilecik bezinin, hanım kardeşlerimizin ellerinde güzel ürünelere dönüşmesidir. Burada hanımefeniler, Bilecik bezine, el emeklerini, alın terini, sevgilerini işleyerek güzel çalışmalar ortaya koyuyor.Gerçekten bizler için büyük bir değer olan Kayı simgesini işliyorlar. Bizler de bu ürünleri şehrimize gelen konuklarımıza sunuyoruz. Bu şekilde bir taraftan geleneklerimizi yaşatırken, diğer taraftan tarihimizi yad ederken ve bir diğer taraftan da hanım kardeşlerimize bir iş bir meşguliyet sağlayarak, toplumsal ve ticari hayata da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ben bu anlamda böyle güzel ürünler ortaya koyan kardeşlerimize teşekkür ediyorum, ellerine sağlık diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.