DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
ALTIN
2.501,77
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

‘’EHLİ SANAT ETKİNLİKLERİ’’

‘’EHLİ SANAT ETKİNLİKLERİ’’

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde belirli aralıklarla gerçekleştirilen ‘’Geleneklerimiz Yaşatıyoruz’’ etkinlikleri devam ediyor.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve ilimizin geçmiş tarihi ile yakın tarihi hakkında birçok açıdan bilgiler veren Yaşayan Şehir Müzesinde aynı zamanda gelenek, görenek ve sosyal yaşamdan kesitler ‘’Ehli Sanat Etkinlikleri’’ adı altında anlatılmaya devam ediyor.

Her gün yüzlerce misafir tarafından ziyaret edilen Yaşayan Şehir Müzesi, içerisinde barındırdığı dijital bilgi ve görsellerin yanı sıra var olan görsel ve diğer materyaller ile özellikle çocuklarımız ve gençlerimize tarihi ve kültürel değerlerimiz hakkında bilgiler sunmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda ilimize ait lezzetlerin uygulamalı olarak pişirildiği ve gelen konuklara ikram edildiği ‘’Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’’ aktiviteleri kapsamında bu kez Ehli Sanat Etkinlikleri ile ayakkabıcılık mesleği gelen konuklara uygulamalı olarak anlatıldı.

İlimizde uzun yıllar ayakkabıcılık mesleği ile uğraşan Ahmet Sert tarafından, Zenaatler Salonunda bulunan ayakkabıcı odasında ”Geçmişten Günümüze Ayakkabıcılık ve Tamiri” hakkında müzeye gelen ziyaretçilere uygulamalı olarak 2 gün boyunca bilgi ve tecrübeler aktardı.

İlimiz ve çevre illerden gelen konuklar da verilen hizmetten duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve müze çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.