DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

DUYARLI ESNAFTAN TÜRK DİLİNE DESTEK

Bilecik Belediyesi tarafından Türk Dil Bayramı Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen projeyle, Bilecik’te faaliyet gösteren esnaf Selami Çınar’a Teşekkür Plaketi verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bilecik Belediyesi’nin, Türk Dilini Koruma projesi kapsamında, işyerlerindeki yabancı ismi, Türkçe’ye çeviren Çınar Bahçe işletmesi sahibi Selami Çınar’a, Türk dilini koruma noktasında verdiği katkılardan dolayı Teşekkür plaketi verdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Şentürk, Pelitözü Gölpark’taki tesiste gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada Çınar’a, Türk Dilini Koruma adına vermiş olduğu karardan dolayı teşekkür etti.
Bilecik Belediyesi’nin Türk Dilini Korumaya yönelik projesi devam ettiğini dile getiren Şentürk, şunları söyledi:
”Bilecik Belediyesi olarak iş yerlerindeki yabancı isim yerine Türkçe isim kullanılmasını teşvik ediyoruz. Yani yabancı kelimelerin kullanılmaması için çabalarımız sürüyor. Bu yıl ise Türk Dil Bayramı kutlamaları dolayısıyla, işyerinizdeki yabancı ismi Türkçe’ye çevirdiğiniz için ve bu anlamda vermiş olduğunuz destek dolayısıyla size bir plaket taktim ediyoruz. Çalışmalarınızda da kolaylıklar ve hayırlı işler diliyoruz” dedi.
İşyeri sahibi Selami Çınar ise Bilecik Belediyesi olarak kendilerine plaket verildiği için teşekkür etti.
İşletmenin daha önceki adının Çınar Garden olduğunu hatırlatan Çınar, Bilecik Belediyesi’nin güzel bir proje yürüttüğünü belirterek, şunları kaydetti:
”Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı, böyle bir projenin var olduğunu ve bir Bilecikli olarak projeye katkı sağlamamızı istediler. Literatürümüzdeki yabancı kelimelerin çıkarılması noktasında güzel çalışmalar oluyor. Biz de Belediye Başkanımızın bu yöndeki çabasına katkı sağlamak istedik ve oğlumla birlikte böyle bir karar aldık. Çınar Garden ismini Çınar Bahçe olarak değiştirdik. Biz de Bilecik Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen bu projeye destek verdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz. Bu plaket için Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.