DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Destici Provakatör Bizden Değil Dedi Ama Babası

Söğüt şenliklerine gölge düşüren kürsü olayının ardından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Ö.M, i.T ve İ.T serbest kaldı. Yaşanılan olaylar sonrasında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, provokatörün kendilerine ait olmadığın belirten bir açıklama yapmıştı.

Ancak yapılan açıklamaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşma yapacağı kürsüyü deviren Ö.M’nin babasının BBP MYK üyesi ve aynı zamanda BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olduğu öğrenilirken, zanlıların adliye çıkarılmalarını ise  BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Taş, Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı ve zanlı Ö.M’nin babası Mustafa M yakından takip etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye söz hakkı verilmemesine tepkilerini yörük şenliklerinin olduğu alana giderek gösterdiklerini ifade eden BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Taş, “733. Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerine binlerce Alperen ve Büyük Birlik partili arkadaşlarımızla iştirak ettik. Biz bu şenliklere her yıl katılıyoruz. bu sene de binlerce arkadaşlarımızla katıldık. Mehteran eşliğinde güzel bir yürüyüş gerçekleştirerek, Ertuğrul Gazi meydanına ulaştık. Maalesef her sene olduğu gibi bu sene de Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye konuşma hakkı verilmedi. Biz bunu ilgili kişilere makamlara iletmemize rağmen ısrarla istememize rağmen yine verilmedi. Sayın Başbakanın konuşma yapılsın demesine rağmen, Bilecik Milletvekili ve Ankara Milletvekili tarafından engellendi, konuşma hakkı verilmedi Biz de tepkimizi ortaya koymak adına Genel Başkanımızla beraber şenliklerin bulunduğu sahaya indik yörük çadırı önünde oturma gerçekleştirdik.” dedi.

Gerçekleşen olayın tamamen spontane geline bir olay olduğunu ve adı geçen şahsın asıl niyetinin o kürsüyü yıkmak olmayacağını da ifade eden ve bu ifadelerde adı geçen şahıs için “Genç Alperen Arkadaşımız” ifadelerini kullanan  Taş; “Genç Alperen arkadaşımız duygusal olarak kendiliğinden spontane olarak gelişmiş bir hadise aslında onun kürsüyü yıkma gibi ve ya mikrofonu alma gibi düşünceyle gittiğin düşünmüyorum. Kendiliğinden gelişen böyle bir hadise odlu ve bu hadise sonunda maalesef arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Bugün de burada bunları bekliyoruz. Yalnız ben şunu ifade edeyim, söyleyeyim ki, Başbakan yardımcısı bize densizler ve kansızlar demiş, ben şunu söylüyorum, bayrağını, bayrağı için ölmeyi göze alamayanlar bayrak’tan bahsetmesin vatanı için ölmeyi göze alamayanlar vatandan bahsetmesin Milleti için ölmeyi göze alamayanlar milletten bahsetmesin. Davası için ölmeyi göze alamayanlar davadan bahsetmesin diyor kendisin kınıyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.