DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

DENİZ BAYKAL BOZÜYÜK’TE TARTIŞMANIN ÖNEMİNİ VURGULADI !

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem genel başkanı ve  Antalya Milletvekili Deniz BAYKAL Bilecik ziyaretinin ilk etabına Bozüyük’ten başladı.

Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gerçekleştirdiği Bozüyük ziyaretinde, üstü kapalı bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Yanlış yapanın değiştirlmesi gerektiğini savunan Baykal, “Yanlışı kimin yaptığını tespit edin yanlış yapanı değiştirin, atın demiyorum değiştirin öğrensin daha sonra gelsin doğrusunu yapsın” ifadelerini kullandı.

ÖFKELİ OLUN!

Cumhuriyet Halk partisi tabanının yeri geldiğinde öfkeli, yeri geldiğinde kızgın olması gerektiğinin altını çizen Baykal, Partiyi de nasıl görmek istediğini ifade etti Baykal açıklamalarında; “Ben Cumhuriyet Halk Partisini böyle görmek istiyorum yani bir ölçüde kızgın, hesap sorucu, bir ölçüde öfkeli, bir ölçüde partisine sahip çıkıcı partisini yere göğe koymayan, ne olursa olsun arkasında duran, bir kısmı izlenen politikaları, beğenmeyen şikayet eden, bir kısmı tamam kardeşim anladık da mesele yapmayın uzatmayın diyen ama birbirini anlayan birbirine tahammül eden bir birine muhtaç olduğunu bilen ve o beraberliği ayakta tutan coşkulu heyecanlı, dimdik ayakta günü geldiğinde ortaya çıkan o büyük eski CHP’yi görmek istiyorum.” dedi.

Sorun olan önemli olan yanlışın yapılması değil.Yapılan yanlış karşısında sessiz kalınması.Yapılan yanlış karşısında ses çıkarılmaması.

Yapılan yanlış karşısında teslim olunması.Yanlışı tartışmanın yanlış olacağının zannedilmesi,Yanlışı tartışmanın yanlış olacağı..

Yanlışı söylemenin değil de,yanlışı tartışmanın yanlış olacağının zannedilmesi en büyük tehlikedir.Böyle bir tehlikeye girmeyin.

CHP bu anlayış hiçbir zaman egemen olmadı.İnşallah yine egemen olmayacak.Yine CHP yanlışını tartışabilen bir parti olacak.Olmak zorunda.Yanlışını konuşabilen bir parti olacak.Yanlışı konuşmayı yasaklarsanız,yanlışın konuşulmayacağı,yanlışın olmayacağı bir dünya tasavvur eder,o dünyayı yaratmaya kalkarsanız,işte en büyük kötülüğü yaparsınız. Hem kendinize,hem partinize,hemde memleketinize.Şimdi bunları yapmayalım.Biz tartışan bir partiyiz. 73 seçimleri öncesinde bu parti ortasından çatladı.Büyük istifalar oldu.Parti eyvah öldü bitti derken seçime girdik, kısa bir süre içerisinde 1. parti çıktık.Türkiyenin 1.partisi 1973 te..1989 da yine parti kendi içerisinde çok ciddi tartışmalar yaşadı biliyorsunuz.O tartışmalarda girdik seçimlere yine 1.parti çıktık.Tartışma Cumhuriyet Halk Partisine yarar.Küfür değil, hakaret değil, baskı değil, susturma değil, korkutma değil, tutup atma değil, tartışma ! Sorumlu tartışma,bilinçli tartışma,birbirinin hakkını teslim eden tartışma,gerçeği arayan tartışma Chp’ye çok yarar getirir.Yarar getirimiştir geçmişte,yine böyle bir tartışmaya ihtiyacımız yok mu şimdi ? Olacak arkadaşlar korkmayın.
BÜYÜK ESKİ CHP’yi GÖRMEK İSTİYORUM

Cumhuriyet Halk partisinin eski büyük günlerini görmek istediğini dile getiren Baykal, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni böyle görmek istiyorum. Bir ölçüde kızgın, bir ölçüde öfkeli, hesap sorucu, partisine sahip çıkıcı, partisini yere göğe koymayan, ne olursa olsun arkasında duran, bir kısmı izlenen politikaları beğenmeyen, şikayet eden, bir kısmı ‘tamam kardeşim anladık da şimdi mesele yapmayın, uzatmayın’ diyen ama birbirini anlayan, birbirine tahammül eden, birbirini seven, birbirine muhtaç olduğunu bilen ve o beraberliği ayakta tutan, coşkulu, heyecanlı, dimdik ayakta. Günü geldiği zaman bayrağını kapıp ortaya çıkan o büyük eski CHP’yi görmek istiyorum.” dedi.

CHP’yi YOKMUŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Baykal açıklamalarının devamında, Cumhuriyet Halk Partisini yokmuş gibi göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Şimdi yine önemlidir. Şimdi öyle gözükmüyor biliyorum sanki CHP hiç kurulmasa daha iyi olurmuş gibi hava yaratmaya çalışıyorlar. CHP’yi yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar ama bunlara sakın itibar etmeyin. Bilin ki, Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye’nin en önemli siyasi partisidir. Kendinize güvenin, partinize güvenin, partinizin ilkelerine güvenin. Gelecekte Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok daha fazla ihtiyaç var. CHP’nin üstünde toz toprak olabilir, şöyle bir silkinelim, şöyle bir temizlenelim, şöyle bir toparlanalım. Siz görün Cumhuriyet Halk Partisi’ni. CHP’yi ayağa kaldıracak olan sizlersiniz, taban gerçek Cumhuriyet Halk Partisi. Siz bildiğinizi yapın, iradenizi kimseye teslim etmeyin, doğruyu yanlışı siz kendi aklınızla sağduyunuzla kararlaştırın. Doğrusunu belirleyin. Sizden alınan cesaretle, sizin verdiğiniz yönle Cumhuriyet Halk Partisi büyük başarılara gider.” dedi.

IMG-20140816-WA0004 IMG-20140816-WA0001 IMG-20140816-WA0002 IMG-20140816-WA0003

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.