DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Demisaş İşçileri Greve Çıktı

Bilecik’te metal işleme alanında faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş üyeleri greve çıktı.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası arasında düzenlenen  toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasından dolayı, alınan grev kararında, Bilecik’in Vezirhan beldesinde metal işleme alanında faaliyet gösteren fabrika işçileri, fabrika bahçesinde greve çıktı.

Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak, metal işçilerinin ağır çalışma koşulları ve uzun çalışma süreleri nedeniyle ciddi ağır sağlık sorunları yaşadıklarını iddia etti.

Fabrikalarda çalışan işçilerin emeklerinin karşılıklarının ödenmediğini iddia eden Kavak konuşmasında şunları söyledi, “Metal iş kolunda çalışan bir işçinin aylık en düşük çıplak ücreti net 866 Türk Lirasıdır. MESS bu işçilere net 100 lira artış öneriyor. Bu işçiler iş kolunun yüzde 60’ını oluşturuyor. MESS, ucuz işçilik sisteminin kalıcılaştırmak, işçilerin en önemli hak arama aracı olan toplu sözleşmelerini etkisiz kılmak için en düşük ücret artışlarına ek olarak 3 yıllık sözleşme öneriyor. MESS, aynı işi yapan işçiler arasındaki ücret farklarının kapanmasını istemiyor. Çünkü işçilerin birliğini istemiyor. MESS metal işçilerinin kendi ücret zamlarını örgütsüz, sendikasız kesimlerin ücret zamlarıyla kıyaslayıp halinize şükredin demeye getiriyor. Metal işçilerinin gerçek temsilcisi olan Birleşik Metal İl’in sorunlarını tespit eden ve makul çözüm yolları öneren teklifinin hiç dikkate almadan,  on binlerce işçiyi ve ailesinin yok sayarak işbirlikçisine imzalattığını bize de imzalatacağını zannediyor. Grev kararı üyelerimizle birlikte alınmış bir karardır ve kimse başka amaçla hareket etmiyor. Birleşik Metal İş üyelerinin onay vereceği bir toplu sözleşme imzalamanın mücadelesini örüyor. Emek işçilerinin de ekmeklerini büyütmekten başka bir amaçları yok.

Yapılan basın açıklamasının ardından, işçilere grev önlükleri giydirildi. Grup daha sonra, halay çekerek, slogan attı.

Greve, Eskişehir’de faaliyet gösteren, Kristal İş Sendikası, DİSK, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu,  Emek Partisi, Emekçi Hareket Partisi , Türkiye Komünist Partisi,  CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir ve fabrika işçileri katıldı.

Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-1 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-2 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-3 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-4 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-5 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-6 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-7 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-8 Demisas-Iscileri-eylemde-bilecik-10

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.