DOLAR
32,5347
EURO
34,8622
ALTIN
2.422,43
BIST
9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

ÇOCUKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ”0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı” kapsamında eğitim alan anneler, sertifikalarını aldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Nihat Can, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Şube Müdürleri, Kurs Eğitmeni Ecem Yağcı Gezer, ve aileler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi tarafından uygulanan eğitimler kapsamında kurs gören 33 anne, düzenlenen sertifika töreninde sertifikalarını aldı.

Programda konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında, gerçekleştirilen programın taşıdığı öneme değinerek, şunları aktardı:

Hayattaki bütün faaliyetlerin temel amacı insan mutluluğudur. İnsan mutluluğunun da en kolay üretildiği en safi üretildiği yer ailelerimiz ve yuvalarımızdır. Dolayısıyla eğer eğitim gerekiyorsa, aileden başlayan, çocukluktan başlayan ve ebeveyden başlayan bir eğitim olması lazım. Sağlıklı bir aile sağlıklı bir toplum demektir. Eğitim demektir, sağlık demektir, kültür demektir. İhtiyaç duyulan her türlü hizmetin üretilebildiği bir yuva özlemidir. Eğer ailede bunlar sağlanamıyorsa, toplumun eğitiminde, kültüründe ve netice itibariyle genel anlamda büyük eksiklikler varolacaktır. Onun için buradaki faaliyet çok önemlidir. Buradaki eğitimler hem onlar için, hem çocukları için hem de toplum için çok önemlidir. Ben bu anlamda bu eğitimlerde emeği geçen tüm kurum ve kuruluş çalışanlarını kutluyorum.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”Dünyada insanların evladından daha büyük bir eseri yoktur. Onun için gerçekten en büyük yatırımı çocuklarımıza yapmamız gerekir

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise böyle güzel ve özel bir günde gerçekleştirilen programda hep birlikte oldukları için duyduğu mutluluğu belirterek, konuşmasına başladı.

Dünyada insanların evladından daha büyük bir eseri yoktur. Onun için gerçekten en büyük yatırımı çocuklarımıza yapmamız gerekir” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

Toplumun en küçük birimi ve çekirdeği ailedir. Ancak aileyi iyi kurduğumuzda ve iyi bir temel üzerine sabitlediğimizde, toplumu oluşturan birer halka olan ailelerin en iyi şekilde meydana gelmesini sağlarız. Eğer aileyi iyi kuramazsak, toplumun geneli noktasında tehlike çanları çalar. Yine toplumun en küçük bireyi çocuklarımızdır. Belki de en büyük sermayemiz çocuklarımızdır. Dünyada insanların evladından daha büyük bir eseri yoktur. Onun için gerçekten en büyük yatırımı çocuklarımıza yapmamız gerekir. Bazen hayatın verdiği engellerden dolayı en büyük ihmali çocuklarımıza karşı yapabiliyoruz. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezimiz tarafından böyle bir yola başlanmış olması sağlıklı toplumun ve güvenli geleceğin oluşumu noktasında son derece önemli bir adım. Diğer yandan böyle güzel bir eğitimi ailelerimizle paylaşan bir evlada bir kıza sahip olmanın biraz buruk, biraz da gururunu yaşıyorum. Bu programda emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

EĞİTMEN ECEM YAĞCI GEZER: ”AMACIMIZ, ANNE VE BABALARIMIZIN ÇOCUKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMELERİNE YARDIMCI OLMAKTIR”
Gerçekleştirilen program hakkında bilgi veren Eğitmen Ecem Gezer ise projenin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

Programımız, 4 alt gruptan oluşuyor. ”Bizler okuma yazma öğrenmek için, meslek edinmek için okula gidip eğitim alıyoruz. Ancak en iyi bir anne ve baba olmak için biricik yavrularımızı en güzel şekilde büyütmek için hiçbir eğitim almıyoruz. Biz eğitimciler olarak bunu değiştirmek ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için yola çıktık. Programımızın amacı anne ve babalarımıza duygusal, sosyal ve akademik anlamda çocuklarına nasıl destek olabileceklerini öğretmeye çalışıyoruz. Böylece ailelerimizin çocuklarına kaliteli bir zaman dilimi sunmak, onlara yararlı şeyler öğretmelerini sağlamaktır. Ayrıca çocuk ihmali ve istismarı ile ilgili olarak velilerimizi bilgilendirmek ve bunu önlemektir. Çocuklar anne ve babaların aynasıdır. Bizler bu anlamda kendimizi ne kadar geliştirirsek, çocuklarımız da bu gelişimimizden faydalanırlar. Bizler bu eğitimlerde bunu elde etmeye çalışıyoruz.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerler, Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak’tan sertifikalarını alarak, fotoğraf çektirdi.

1 (1) 2 (1) 3 4 5 6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.