DOLAR
32,5336
EURO
34,7579
ALTIN
2.488,21
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

ÇOCUKLARDAN ANNELERİNE EĞİTİM SERTİFİKASI

 ÇOCUKLARDAN ANNELERİNE EĞİTİM SERTİFİKASI
Bilecik Anaokulu’nda 14 hafta boyunca gerçekleştirilen 2015-2016 3 ve 6 Yaş Aile Eğitimi Kursu’nu başarıyla tamamlayan 40 anne kursiyere sertifikaları, çocukları tarafından verildi.
Bilecik Anaokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Aile Eğitimi Kursu Sertifika Törenine Vali Yardımcsı Mustafa Güney, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, Okul Müdürü Müge Üstünbaş, Öğretmen Ecem Yağcı Gezer, aileler ve çocukları katıldı.
Aile eğitimine ilişkin slayt gösterilerinin yapıldığı ve birbirinden renkli anların yaşandığı programda kurs gören annelerin sertifikalarını, çocukları taktim etti.
VALİ YARDIMCISI GÜNEY:
”AİLE BİZİM ÜZERİNDE EN ÇOK DURMAMIZ GEREKEN BİR MÜESSESE”
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler kapsamında gerçekleştirilen  programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, aileye çok büyük önem verdiğini belirterek, şunları söyledi:
”Her bir vali yardımcımızın görevleri kapsamında ilgilendiği alanlar var. Vali Yardımcısı olarak ben de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve buna ilişkin yapılan aileyle ilgili çalışmaları takip ediyorum.  Gerçekten aile ve buna ilişkin yapılan çalışmalar son derece önemli. Şu an hükümetimiz ve devletimizin desteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Bu kurum eskiden yoktu. Sadece müdürlük şeklinde çalışmalar yapılıyordu. Bu eğitimlere katılarak böyle faydalı nesiller yetiştirilmesinde emeği olan kursiyer ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.  Maalesef il olarak bu alanda yetişmiş elemanımız yoktu. Çok şükür şu an var ve bunları arttırmamızın yollarını arıyoruz. Bu kursların arttırılması da gerekir. ” şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Güney, konuşmasında ayrıca İslam dininde ailenin önemi ve Peygamber Efendimizin bu konudaki örnek davranışları ve sözleri hakkında örnekler verdi.
ÖĞRETMEN ECEM YAĞCI GEZER:
”BİR BUÇUK YILDA 200 ANNEYE ULAŞARAK EĞİTİM VERMİŞ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”
Kurs Öğretmeni Ecem Yağcı Gezer ise programda yaptığı konuşmada; bir buçuk yılda 200 anneye ulaşarak eğitim vermiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ”Eğitimler boyunca annelerimizle çok güzel bilgi alışverişleri gerçekleştirdik. Bütün annelerimiz burada emek vererek, bilgi almakla birlikte birbirlerinin tecrübesinden de faydalandı. Bu anlamda böyle güzel bir çalışmayı ortaya koymakta bizlere imkanlar veren idarecilerimize kendim ve kursiyerlerim adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
KURSİYER GÜLŞEN AKKOL:
”KURSLARA KATILMAMIN SEBEBİ OĞLUMLA DAHA İYİ İLETİŞİM KURABİLMEK VE ONA GEREKEN DEĞERİ VERMEK OLDU”
1. dönem kursiyerlerden Gülşen Akkol, duygu ve düşüncelerini ifade ettiği konuşmasında ”Beş yaşında bir oğlum var. Aile eğitimine katılmamın sebebi çocuğum ile olan iletişimimi daha olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamak ve onunla geçirdiğim zaman dilimini daha güzel hale getirmektir. Eğitim ile ilk önce kendimde ve ailemde güzel değişiklikler gördüm. Kurslar boyunca davranışlarımızda tutarlı olmamız gerektiğini, konuşmaktan çok dinlemenin gerekli olduğunu gördüm. Ahlaki değerlerin tekrar gün yüzüne çıkması ve her anlamda sağlıklı bireylerin yetişmesi için bütün herkesin bu tür eğitimlere katılması gerektiğini düşünüyorum. Grubum adına öğretmenimiz Ecem Hanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
KURSİYER ÖZLEM KOYUN:
”EĞİTİMLERDE KENDİMİZE GÜVENMEYİ VE ÇOCUKLARIMIZA SAYGI DUYMAYI ÖĞRENDİK”
İkinci grup kursiyerleri adına konuşan Özlem Koyun ise konuşmasında ”Eğitim ailede başlar sözünü biliyordum. Ancak kendini daha iyi yetiştirmenin ve faydalı bir anne olmanın nasıl olacağını bilmiyordum. Bu eğitimi duyduğumda büyük bir istekle katılma kararı aldım. Hocamızdan çok güzel şeyler öğrendim. İlk önce kendime güvenmeyi, çocuklarımı bir birey olarak görmeyi, onlara sevgi ve saygı göstermeyi ve onlara ön yargı ile yaklaşmamayı öğrendim. Bütün kursiyer arkadaşlarımızla birlikte güzel ve verimli bir zaman dilimi geçirdik. Bizler büyük bir emek sonunda sertifika almaya hak kazandık. Ecem Hocamızdan ilk dersimizde öğrendiğimiz Bambu Ağacının yetiştirilmesinin örneğini canlı olarak bulma fırsatını yakaladık. Bu güzel eğitimlerde bizlere faydalı bilgiler veren Öğretmenimiz Ecem Hanım’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
KURSİYER BAHAR ÖZGEN:
”EĞİTİMLERDE ÇOĞU ZAMAN ÇOCUKLARIMIZI DEĞİŞTİRME YERİNE KENDİMİZDE DEĞİŞİKLİKLER YAPMA GEREKLİLİĞİNİ ÖĞRENDİK”
Üçüncü grup kursiyerlerinden Bahar Özgen ise eğitimlerde emeği bulunan ve katkı sağlayan öğretmen ve idarecilere teşekkür ettiğini belirterek, ”İki çocuk sahibi bir anneyim. Bizler 14 hafta boyunca çok güzel bilgiler aldık ve faydalı paylaşımlarda bulunduk. Hayatımıza ve kalplerimize dokunan birçok hikaye öğrendik. Çocuklarımızla vakit geçirmenin ve onları dinlemenin neleri sağladığını öğrendik. Çoğu zaman çocuklarımızı değiştirmenin yerine kendimizde değişiklikler yapma gereği olduğunu öğrendik. Bizlere birçok açıdan faydalı bilgiler veren Öğretmenimiz Ecem Yağcı Gezer ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Biribirinden renkli ve güzel anların yaşandığı programda konuşmaların ardından kursiyer anneler, sertifikalarını çocuklarının ellerinden alarak, fotoğraf çektirdi.
Program, Vali Yardımcısı Güney, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı ile Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tospatlı, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.