DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Çocuklara yönelik cinsel istismara Bilecik’ten tepkiler

Çocuklara yönelik cinsel istismara Bilecik’ten tepkiler

Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarındaki artış sebebi ile toplumun her kesiminden tepkiler yükseliyor.

Bilecik’te faaliyet gösteren Vale adlı işletme tarafından dekore edilen ve müşterilerin duygularını paylaştığı kara tahta benzeri yazı alanına işletmenin müşterileri tarafından çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına dikkat çekmek amacıyla hashtag’ler ile birlikte sloganlar yazıldı.

İşletmenin çoğunluğu gençlerden oluşan müşterileri #Susma Türkiye #Susma Bilecik #Susma #Çocuklaradokunma #Çocuk susar, SenSUSMA hashtag’lerinin hemen altına ”Çocuk istismarı insanlık suçudur,bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın, pedofili hastalık değil suçtur,çocuk bedenime dokunma, çocuk istismarı ve cinsel istismar toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren sosyal bir hastalıktır” gibi farkındalık oluşturmak, bu kanayan yaraya dikkat çekmek ve tepkilerini göstermek amacıyla sloganlar yazdı.

İşletme sahibi Hafize Ayça Ateş ve Gökhan Ateş konuyla ilgili olarak, istismar diye adlandırılmasının bile yanlış olduğunun altını çizerek, ”Bizce bu bir insanlık suçu, vahşet, canilik ve bu olayların devamının gelmesinin önünün açılması demek. Bu geleceğimize yapılmış bir saldırı. Diğer bir sorun da bu insanlık dışı varlıklara verilen cezalar. Cezaların çok daha ağır olması gerekiyor. Müşterilerimize de toplumun kanayan yarası haline gelen bu konuya ilişkin duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.