DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Çocuklar Eğlenerek Kodlama Öğrendi

Media Markt ve Microsoft İşbirliği ile Çocuklar Eğlenerek Kodlama Öğrendi

Avrupa’nın açık ara 1 numaralı elektronik perakendecisi Media Markt, 18-19 ve 25-26 Şubat tarihlerinde Microsoft Türkiye işbirliği ile 4 günde 7-12 yaş arasındaki 129 çocuğa kodlama eğitimi verdi

Avrupa’nın açık ara 1 numaralı elektronik perakendecisi Media Markt ve Microsoft Türkiye, çocukların hayal güçlerini zenginleştirmek için başlattığı kodlama eğitimi projesini hayata geçirdi. Birçok ülkede ilköğretim müfredatında yer almaya başlayan kodlama eğitimi için eğitmenler, Media Markt Viaport, Bayrampaşa Forum, Ümraniye ve Marmara Forum mağazalarında çocuklarla bir araya geldi. Eğitim, 4 günde 7-12 yaş arasındaki toplam 129 çocuğun katılımıyla ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım; “Tüketicilerimizi hem keyif alacakları hem de tüm dijital gelişmelerden, dünyadaki inovasyonlardan haberdar eden bir deneyim merkezi olma anlayışımızla yola çıkarak Microsoft Türkiye ile önemli bir işbirliği gerçekleştirdik. Bu işbirliği kapsamında kodlama eğitimleri düzenlerken çocuklara parlak bir gelecek armağan etmeyi hedefledik” dedi. Gökyıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çocuklarımıza bu eğitimle birlikte sınırsızca tasarlayıp üreterek geleceklerini inşa etmeleri için bir fırsat sunmak istiyoruz. Her biri 1 saat süren bu eğitim programları sayesinde, tüm dünyada gün geçtikçe önemi daha çok artan programlamayı öğrenebilmeleri için çocuklara ilk eğitimlerin yanı sıra bu konuda ufuklarını açacak eğitim araç ve metotlarına ilişkin de bilgiler verildi.”

“Microsoft olarak ‘erken kodlayan yol alır’ yaklaşımı ile çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlayan bu tarz projelere destek olmaya devam ediyoruz” diyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, sözlerine şöyle devam etti: “Dijital çağın gereksinimlerini göz önüne alarak, hem öğrenciler hem de eğitmenleri teknolojik bilgi ve becerilerle donatmak için çalışıyoruz.Bu bağlamda biz de öğrencilerin ilgisini oyun tabanlı uygulamalar ve yeni eğitim teknolojileri geliştiriyoruz. Minecraft oyunlaştırma ile öğreten, öğrenciyi merkez alan yeni bir teknoloji. Dünyaya öncülük eden Finlandiya, İngiltere ve Güney Kore gibi pek çok eğitim modelinde hızlıca müfredata alındığı ve dijital sınıflarımızda kullanılmaya başlandığı gözlemlediğimiz bu teknolojimizi, 1 Kasım itibariyle Türkiye’ye de getirdik. Media Markt ile yaptığımız işbirliği ile çocukların kodlama eğitimine ilk adımlarını atmasını sağladık. Bu alandaki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.”

Kodlama eğitimi kapsamında çocuklar, severek oynadıkları Minecraft oyununun kodlamasını öğrenerek kendi Minecraft dünyalarını yaratma fırsatı yakalıyor. Öğrenirken bir yandan da hayal güçlerini geliştiren çocuklar eğitim sırasında oldukça keyifli vakit geçirdiklerini ifade ettiler. Eğitim sayesinde kendilerine yeni bir dünya yaratma imkanı bulan çocuklar aynı zamanda birlikte çalışmanın ve öğrenmenin de keyfini yaşadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.