DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ÇOCUK İSTİSMARINA SESSİZ KALMADILAR

ÇOCUK İSTİSMARINA SESSİZ KALMADILAR

Bozüyük’te Kent Konseyinin öncülüğünde bazı STK temsilcileri ve Bozüyüklü Hanımların buluşma noktası isimli grup üyesi kadınların katılımıyla çocuk istismarına karşı basın açıklamasında bulundu.

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına Bozüyük Kent Konseyi öncülüğünde yaklaşık 35 kişilik bir grup katıldı.  Ellerindeki dövizleri açan grup, daha sonra basın açıklamasında bulundular.

Grup adına açıklana yapan Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli; “Ülkemizde son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen ve kaygılarımızın günden güne arttığı çocuk istismarı konusunda, tepkilerimizi paylaşmak bu konuda tek yürek olduğumuzu göstermek için bir araya geldik. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Yine bu dönemde basınımızda yer alan hayvanlara yönelik özellikle yavrulara yapılan eziyet ve muamelelerini de kınıyoruz. Çocuk istismarı denilince; Bir çocuğa yetişkin tarafından fiziksel yada psikolojik olarak kötü davranılmasını anlıyoruz. İstismarın aile içi, tanıdık veya yabancılar tarafından yapılmış olması hiçbir haklı sebebe dayanamaz. Şiddet uygulama, dövme, kaçırılma, çalıştırılma, satılma, dilendirilme, sonunda işkence ve öldürülme gibi eylemler, geleceğimize yapılmış insanlıktan uzak vicdansız birer hain saldırıdır. Çocuklarımıza yönelik bu istismarlar, yalnızca bu günü değil, yarınlarımızı geleceğimizi de karartmaktadır. Toplum psikolojimizi, güven ve işbirliği anlayışımızı zedelemektedir. Çocuklarımıza yapılan bu eylemlerin bir çoğu, istatistiklere göre yakın çevreden kaynaklanmaktadır. Bu konuda ilk görev biz aile büyüklerine düşmektedir. Aileler-öğretmenler ve çocuklarla bizzat iletişim kuran kişiler konu ile ilgili bilgilendirilmelidir. Çocuklarımızda uyarılmalı ve ihmal edilmemelidir. Çocuk haklarını tekrar konuşmak ve istismar eden insanlıktan nasipsiz, vicdansızlar ile ilgili yaptırımların tekrar ele alınıp hukuki düzenlemelerin bir an önce yapılması isteğimizdir. Çocuk istismarı bir suçtur ve insan hakları ihlalidir. Vicdanları dağlayan, infial uyandıran eylemlerdir. Bu yüzden istismarcıların, iyi hal indirimi uygulanmadan en ağır ve sonuna kadar giden cezalarla cezalandırmalarını talep ediyoruz. Konuya Sayın Cumhurbaşkanımızın ve siyasetçilerimizin hassasiyet göstermeleri ve yeni dönemde ele alınacak konuların başında değerlendirilmesi, bizleri yasal uygulamalar konusunda umutlandırmaktadır. Bu kadar hassas bir konuyu siyasi söylemlerinde kullananları da burada şiddetle kınamak ihtiyacı hissediyoruz. Canlarımızın, mallarımızın, namuslarımızın mukaddes olduğunu, insanların çocukların ve her türlü  canlıların evrensel haklarından bahseden, bir kutsal dinimiz var. Bu çerçevede; Bizleri idare edenlere ve tüm topluluğumuza; Günden güne çürüyen kaybolmaya yüz tutan hassasiyetlerimizi ve değerlerimizi Bozüyük halkı olarak tekrar hatırlayıp yeşertme çağrısı yapıyorum. Gerek burada toplanan, gerekse sanal ortamda desteklerini veren sizler duyarlı arkadaşlarımıza, çok teşekkür ediyorum.Ve hayırlı bir gün Cuma gününde çocuklarımızın daha güvenli ve mutlu olacağı yarınlar için Allah’a dua ediyorum” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.