DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

ÇOCUK AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNE BELEDİYECİLİK DERSİ

ÇOCUK AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİ  İLK BELEDİYECİLİK DERSİNİ BELEDİYE BAŞKANINDAN ALDI

 

Teknik eğitimlerini tamamlayan Çocuk Akademisi öğrencileri ilk Belediyecilik dersini Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan aldı.

 

Bilecik Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlamında güzel bir proje olan Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisinin ilk gönüllüleri faaliyetlerine başladı.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Koordinasyonunda kurulan Çocuk Akademisi, gönüllü zabıta, gönüllü itfaiyeci, gönüllü çevreci /ekolog olarak Bilecik Belediyesi ilgili birim çalışanları ile birlikte faaliyet gösterecek.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı,  bir araya geldiği Çocuk Akademisi öğrencilerine belediyecilik ve belediyecilik faaliyetleri hakkındaki bilgilerle ilk dersi verdi.

 

Bilecik Belediyesi olarak  çocuklara belediye hizmetlerine aktif katılım ve Sağlıklı yaşam eğitimlerine yönelik güzel ve anlamlı bir çalışmayı daha gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti belirtti.

 

Çocuk Akademisi üyelerine hitaben açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

 

”Bizim  Çocuk Akademimizin ilk mezunları sizler olacaksınız. İnşallah ileriye doğru, hem çevreci olacaksınız, hem de ülkemizin gelişimi noktasında çok büyük katkı sunacaksınız. Sizleri tebrik ediyorum. Hayatta olduğumuz sürece ve insanın olduğu her yerde belediyeciliğe ve belediye faaliyetlerine ihtiyacımız var. BELEDİYECİLİK, İnsanın doğumundan ölümüne kadar hayatının her alanında mutlaka olması gereken bir organizasyonun adı. Sizler Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisinin üyeleri olarak bu anlamda önemli görevler alacaksınız. Yani belediyenin zabıtası, iyi denetim yapmazsa, şehirde birçok noktada insan sağlığı açısında sıkıntılar oluşur. Yangın çıktığında bir dakika bile itfaiyenin geç gelmesi can ve mal güvenliğini tehlikeye atar. Çevremizi temiz tutmazsak ve kontrollü çalışmazsak geleceğimiz tehlikede olur. Bizler, “Çevreyi hor gören geleceği zor görür” diyoruz. Çevremizin kıymetini bileceğiz, kirletmeyeceğiz ve geleceğe güzel bir dünya armağan edeceğiz. Aslında belediyecilik, herkesin kendi başına yapması gereken şeyleri, onlar adına kurumsal olarak yapan birimin adıdır. Bu anlamda sizlerin gönüllü belediyeciler olarak güzel işler yapacağınıza inanıyorum ve faaliyetlerin sizlere katkı sunmasını temenni ediyorum.

 

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Çocuk Akademisi Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ise Akademi ve Akademi bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Bilecik Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik ve Sağlıklı Yaşam kapsamında güzel bir projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çalışkan, şunları söyledi:

 

5393 Sayılı Belediye Kanununda;Belediye hizmetlerine gönüllü katılım77.  maddesi ve İl Özel İdaresi Ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği’ne göre Başkanımızdan aldığımız güç ve destekle; Strateji Geliştirme Müdürlüğü olarak ” Bilecik Belediyesi Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Uygulama Yönergesi” ‘ni hazırladık. Çocuklarda Belediye Hizmetlerinde toplumsal katılımın erken dönem eğitimlerle ve uygulama faaliyetleri ile başlatılarak hedef grupta farkındalık ve bilinç oluşturulması ile yapılan denetim ve kontroller sonucu görev alanlarında düzeltici ve önleyici faaliyetler yapılması amaçladık. 12 yaş üstü çocuklarda ve gençlerde yerel yönetimlerin belediyecilik hizmetlerinden zorunlu hizmetler sınıfında yer alan İtfaiye, Zabıta ve Temizlik/Veterinerlik İşleri görev alanları için  farkındalık ve bilinç sağlayarak  ‘‘Temiz Gelecek Sağlıklı Toplum” sloganıyla özellikle ergenlik döneminde olan çocuklarımızı ve gençlerimizi gereksiz ve faydasız vakit geçirici faaliyetlerden uzak tutarak sorumluluk bilinci kazandırılması ile çevresini kontrol edebilen, fark edebilen, sorgulayabilen, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yorum yapabilen yeni neslin kalıcı davranış değişikliklerinde olumlu yön vermesini planladık. Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisinin ilk gönüllülerine belirlenen zaman zarfında gerekli eğitimleri verdik. Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisinin  bütün bireyleri, ilk önce ”Belediyeciyim Başkan Amcamın İzindeyim” sloganı etrafında buluştu. Diğer yandan; ”Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Bilecik”, ”Kontrol Ediyorum Sağlığımızı Koruyorum”, ”Gelecek Sağlıkla Şekillenecek”, sloganları çerçevesinde; gönüllü ve fahri zabıta oldular, gönüllü çevreci/ ekolog oldular. Biliyorsunuz, Bilecik Belediyesi, daha önce, UNİCEF ve İç İşleri Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışma ile Çocuk Dostu Şehir olarak seçilmişti. Bu anlamda Bilecik Belediyesi de çocuk hakları başta olmak üzere çocuklarımıza yönelik güzel çalışmalar ortaya koydu. Bu proje ile çocuklarımızın topluma ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak istedik.  Öğrencilerimiz faaliyetleri kapsamında Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte okul kantinlerini ve yemekhaneleri denetleyecekler, İtfaiye Müdürlüğümüz ile birlikte binaların güvenliğini güvenliğini denetleyecekler, binalardaki yangın sistemlerini denetleyecekler. Gönüllü çevrecilerimiz, Ekologlarımız ise çevremizin korunması noktasında insanlarımızı uyaracak ve bu konuda bilgilendirecekler. Okullardaki çevrecilik faaliyetlerine katkı sağlayacaklar. Tüm Çocuklarımız bu anlamda alanları ile ilgili eğitimler aldılar ve görev sahalarında güzel çalışmalar sergileyecekler. Her bir öğrencimiz faaliyetleri boyunca; ”Gönlümü Veriyorum, Mesleğimi Seviyorum”; ”Üniformamla Gurur Duyuyorum” , ”Yaşasın Bilecik Belediyesi ve Unıcef ”, ”Yaşasın Çocuk Katılımı” sloganları ile faaliyetlerini sürdürecekler.’ ‘şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.