DOLAR
32,3363
EURO
35,1567
ALTIN
2.244,16
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Çinliler Bilecik’te güneş enerjisi yatırımı yapacak

Çinliler Bilecik’te güneş enerjisi yatırımı yapacak
Türk enerji şirketi UCK GRUP ile Çinli ortağı ege ve marmarada toplam 116 megavatlık güneş enerjisi yatırımı yapmaya hazırlanıyor.
2005’te kurulan Çinli güneş panelil üreticisi ReneSola ile güneş enerji sektöründe yürüttüğü kapsamlı faaliyetleriyle de tanınan Türkiye’nin önde gelen firmalarından UCK Group, 116 MW gücünde Lisanssız GES projesi için işbirliği anlaşması imzaladı.
2017 yılına kadar 70 MW’lık kısmı hayata geçirilecek projeler için Renesola, yüksek verimli güneş panelleri ve inverterler temin edecek. Renesola, bununla birlikte, proje geliştirme ve inşa süreçleri UCK Group bünyesinde yer alan firmalar tarafından yürütülen santrallerin kurulumu esnasında da süpervizörlük hizmeti sunacak.
16 farklı ülkede faaliyet gösteren Renesola’nın İcra Kurulu Başkanı Xianshou Li ile bir araya gelen UCK Group Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Üçkardeş anlaşmayla ilgili, “ Geliştirdiğimiz projelerde Renesola ile birlikte yer almaktan dolayı heyecanlıyız. Bu iş birliği her iki şirketin de Türkiye pazarındaki faaliyetlerinin artmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Güneş enerjisi projesi 10 yıl boyunca kilovat saat başına 13 dolar 4 cent alım garantisi kapsamında olacak. Çinli şirketin yüksek verimli güneş modülü ve teknik ekipmanları temin edeceği projede Türk şirket proje geliştime süreci ve santrallerin yapımını üstlenecek.
Proje kapsamında yapılacak yatırımın 3 megavatı Bilecik’te gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.