DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

CHP’nin Oyu Yükseldi AK Parti’nin Oyu Azaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Bilecik İl Başkanlığını ziyaret etti. Akkaya ziyaretinde yaptığı açıklamada, her seçim öncesi olduğu gibi AK Parti’nin oyunun düştüğünü CHP’nin oyunun ise yükseldiğini ifade etti.

Akkaya, CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında yaptığı konuşmada, tek hedeflerinin CHP’nin iktidarı ile ilgili çalışmalar yapmak olduğunu ve 81 ilde programlar yaptıklarını ifade etti.

HEDEFİMİZ İKTİDAR OLABİLMEK!

Seçime kadar söyleyecekleri vaatler hakkında çeşitli çalışmalar başlattıklarını ve Şubat sonuna kadar da seçim takvimlerini açıklayacaklarını ifade eden Akkaya konuşmasında hedeflerinin de iktidar olabilmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “7 Haziran da yapılacak seçimlerde tek hedefimiz iktidar olabilmek, onu görebiliyoruz.”

AK PARTİNİN OYLARI DÜŞÜYOR

Her seçim öncesi yapılan anketlerde AK Parti’nin oyunun düştüğünü belirten ancak kendi oylarının ise arttığını belirten CHP’de yapılan seçimlerde alınan sonuçlarla belirtilen anket oranları birbirini tutmamasına rağmen Akkaya, Ak Parti’nin oy oranlarında düşüşler olduğunu CHP’nin oylarının ise yükseldiğini ifade etti. Akkaya açıklamasında, AK Parti’nin oyu kendi yaptırdıkları anketler de , yüzde 40’ın altına düştüğü yönünde. Açıklanan anketler de ise yüzde 36 37’ler de. Kendi yaptırdığı anketlerde bunu böyle olduğu söyleniyor. CHP’nin oyu yüz de 31, 32 civarlarında kamuoyunda bulunan ciddi kuruluşların yaptığı anketleler bunu gösteriyor.” dedi

AK PARTİ 3 Y İLE GELDİ!

Ak Parti’nin iktidara 3 Y ile geldiğini ifade eden Akkaya, “Türkiye’nin sorunları var. Biliyorsunuz AK Parti 3 Y ile gelmişti buraya, “yolsuzluğu önleyeceğim, yoksulluğu bitireceğim, yasakları kaldıracağım” bu 3 Y’ye baktığımızda, yolsuzluk dediğimiz zaman 17 25 aralık sürecini biliyoruz. Güneşi balçıkla sıvayamayız. Halkımız da bunu cevabını verecektir. Yoksuzluğu bitireceğiz dediler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanın açıklamasına göre, 4 – 5 milyon aile sosyal yardımlaşma sandıklarından destek alarak hayatlarını sürdürüyorlar. Yani 11 – 12 milyon insan yapar yani nasıl yoksulluk bitiyor. Bugün Türkiye’nin milli gelirinin 12 bin 500 dolar olduğu söyleniyor, Bu hesaba göre bugün kişi başına ayda 2 bin lira geliri olması lazım. Yoksulluğu bitiremediler işsizlikle insanları terbiye etmeye çalışıyorlar. Yine Türkiye istatistik Kurumunun (TUİK) açıklamasına göre işsizlik oranı rakamları, yüzde 10,5. Resmi rakamlar ama doğru değil. Çünkü iş aramaktan umudunu yitirmiş olanlar bunun içine dahil değil. Yaklaşık yüzde 17,5 oranında işsizlik oranı var, hem DİSK hem de Türk İş sendikalarının bu konuda ciddi çalışmaları var. Üniversite gençliğinde her 4 üniversite öğrencisinden 3’ü işsiz ve üniversite mezunlarından iş bulanlar da kendi alanları dışında çalışıyorlar. Yasaklar dediğimiz de bugün hala 35’e yakın gazeteci hapiste sansür resmen sansür dönemiyle karşı karşıyayız. 187 ülke arasında basın özgürlüğünde 148. sıradayız. Bir polis devletiyle karşı karşıyayız ve bunu resmileştirecekler.”

Toplantıya, CHP Parti Meclisi Üyesi Didem Gültekin, CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ve parti üyeleri katıldı.
a172

a263

Yorumlar

  1. Burak dedi ki:

    Bir önceki yerel seçimlerde de aynı nutukları atıyorlardı ama tam tersi oldu yine devam böyle artık kime yaptırıyorsanız anketleri sağlam oluyor ama tersi çıkıyor AkParti 1. Siz ise 3.parti olarak kalacaksınız Bilecikte