DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

CHP’DEN VEZİRHAN’DA GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP’DEN VEZİRHAN’DA GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP teşkilat yöneticileri ile birlikte Belediye Başkanı Duymuş’un partiden istifa ettiği Vezihan’a çıkarma yaptı. Yaşar, Vezirhan’daki CHP’lilere, “Duymuş sizin emeğinize, akıttığınız her tere nankörlük etmiştir, emek hırsızlığı yapmıştır.  Sakın üzülmeyin, Vezirhan’da başı dimdik gezecek olan sizlersiniz” diye seslendi.

Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İl yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Vezirhan’a giderek CHP’lilerle buluştu.

İl Başkanı Yaşar,  Duymuş’un istifasının üzücü olduğunu belirterek, CHP’nin birlik ve beraberliği bozmadan önümüzdeki ilk seçimde Vezirhan Belediyesine yeniden CHP bayrağını asacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un seçim öncesi ve sonrasında yanında olan, gerek aday adaylığı sürecinde gerekse adaylık süresince kendisine destek olan Vezirhan belde yönetimine, Vezirhan CHP üyelerine ve kendisine oy veren Vezirhan halkına sormadan böyle bir karar almasının kabul edilemez olduğunu belirten Yaşar şunları söyledi:

“Vezirhan sokaklarında ve kahvelerinde başı dimdik gezecek olan sizlersiniz. Sakın üzülmeyin. Biz Vezirhan Belediyesini ilk seçimde tekrar kazanacağız ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaşatmaya devam edeceğiz. Mehmet Duymuş’un 2014 Yerel seçimlerinden önce AKP’den de adaylık için görüşmeler yaptığı duyumları almıştık. Zaten Mehmet Duymuş hiçbir zaman CHP’li olmamıştır. Seçildiği günden bu yana gerek basında gerekse kamuoyunda Mehmet Duymuş AKP’ye geçecek, ne zaman geçecek gibi haberlerle sık sık kamuoyunu meşgul etti.”

Belediyeciliğin parayla değil akılla olacağını vurgulayan Yaşar, “Yıllardır CHP’li Belediye olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşan’ın neler yaptığı ortadadır, Eskişehir’i nereden alıp nereye getirdiği bunun en somut göstergesidir” dedi.

Duymuş’un istifa süresince sabah ve öğleden sonra yaptığı birbiriyle çelişen açıklamalara da dikkat çeken Yaşar; şöyle devam etti:

“Sabah Vezirhan’a daha iyi hizmet verebilmek için AKP’ye geçmek istediğini söyleyen başkan öğleden sonra ise partimiz CHP için terör örgütüne destek verdiği ve terör örgütünün yaptıklarını kınamadığı iddiasında bulunmuş ve böyle bir karar aldığını söylemiştir. Öncelikle bizim Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı her konuşmasında PKK’dan terör örgütü olarak söz etmiş, terörün haklı gerekçesi olamayacağını söylemiş ve bu terör eylemleri içerisinde bulunan her türlü terör örgütünü şiddetle kınayan açıklamaları defalarca yapmıştır. PKK’ya kimlerin destek verdiği, onlara kimlerin kucak açtığı bellidir. Sıfır terör noktasında aldığı ülkemizi 14 yılda getirdiği durum ortadadır. Terör örgütüne destek veren partinin kim olduğunu kamuoyu takdirine bırakıyorum. Geçmek için kapısında beklediği partinin terör örgütü PKK ile sicili ortadadır ve Duymuş’un yaptığı bu açıklamayı şiddetle kınıyorum. Sırf AKP’ye geçmek ve onlara yaranmak için yapmış olduğu bu talihsiz açıklama kabul edilemez niteliktedir.”

Yaşar, seçim döneminde gecesini gündüzüne katarak seçimin kazanılmasında başrol oynayan CHP üyelerine, “Siz işinizi gücünüzü bırakıp belediyenin kazanılmasında en büyük çabayı sergilediniz. Mehmet Duymuş sizin emeğinize sizin akıttığınız her tere nankörlük etmiştir ve emek hırsızlığı yapmıştır’ diye seslendi.

Yaşar, Duymuş’un bu yaptığıyla alnına kara bir leke sürdüğünü ve hiçbir suçu olmamasına rağmen çocuklarının da bu kara lekeyi yaşamları boyunca silemeyeceğini söyledi.

IMG_4645 IMG_4646

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.