DOLAR
32,5369
EURO
34,8647
ALTIN
2.429,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün; “Söğüt aldanmıyor, Söğüt hayırda birleşiyor.”

Tek adam rejimi getiren anayasa değişikliğine karşı kampanyayı Söğüt’te sürdüren CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Türk milleti diyemeyen, ben böyle milliyetçiliği ayaklar altına alırım diyenlere Söğüt inanmıyor” dedi.
Tüzün referandum kampanyası çerçevesinde dün Söğüt ve köylerinde vatandaşlarla buluştu. Esnafı ziyaret ederek ‘hayırlı işler’ dileğinde bulan Tüzün ve beraberindekiler seçmenlere birebir temas kurarak 16 Nisan’daki referandumda neden hayır oyu kullanılması gerektiğini anlattılar.
Tüzün konuşmalarında Söğüt’te Türk tarihindeki yeri ve önemine vurgu yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’daki “Türk milleti demiyorum, tek millet diyorum” sözlerine atıf yaparak şunları söyledi:
“Daha önce ben böyle milliyetçiliği ayaklar altına alırım diyenler, olmadık hakaretlerde bulunanlar, Doğu ve Güneydoğudan oy almak için Türk milleti demekten kaçınanlar ertesi gün Türkeş’in mezarını ziyaret ediyor. Söğüt, bu tür laf oyunlarına inanmıyor, Söğüt aldanmıyor, Söğüt hayırda birleşiyor.”
Referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin satır aralarında federasyon tuzağı olduğuna dikkat çeken Tüzün şöyle devam etti:
“Anayasa değişikliği kabul edilirse Başkan olacak kişi bir kararname ile istediği yeri il yapabilir, bir sabah kalkar Söğüt’te kızar alır başka bir yere bağlayabilir. Hiç bir sınırlama, hiç bir denetim yok. Hatta illeri birleştirip bölgelere ayırıp federasyon ilan edebilir. Federasyon bölücülüktür. Bugünkü Cumhurbaşkanı yapmaz diyebiliriz, ona oy vermiş, yarın yine oy verecek olabilirsiniz. O sizin takdiriniz. Ona saygı duyarım ama bu kadar yetki kötü niyetli birinin eline geçerse ülkenin bölünmesine kadar gider. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak bu vebal altına girmeyin. Kuruluşun beşiğinde, Ertuğrul Gazi’nin diyarında, Şeyh Edebali’nin tavsiyelerine kulak verelim, 16 Nisan’da hep beraber Hayır diyelim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.