DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

CHP Milletvekili Tüzün; TERÖR, İŞSİZLİK BİTECEK Mİ?

CHP HIZLI BAŞLADI

Bozüyük köylerini ziyaret eden, Bilecik Ticaret Odası yöneticileri ile toplantı düzenleyen Tüzün, Gölpazı’nda düzenlediği toplantıda da anayasa değişikliğini anlattı.

 

TBMM çalışmaları arasında Bilecik’e gelen CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP Bilecik İl Teşkilatı, üç gün içinde çok sayıda faaliyete imza attı.

Önce Bozüyük ilçe yöneticileri ile birlikte Dübekli ve Poyra köylerine giden Tüzün, vatandaşlarla sohbet etti, ardından Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş ve Meclis Başkanı Hakkı Aynur’un konuğu oldu.

BİLECİK HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Bilecik TSO’da Türkiye Ekonomisi ve Referandum konusunda bir sunum gerçekleştiren Tüzün, Bilecik’in doğal kaynakları, coğrafi konumu ve insan potansiyeli dikkate alındığında ekonomik açıdan hak ettiği yerde olmadığını anlattı. Tüzün, 2016 yılında Bilecik için tahakkuk ettirilen verginin 685 bin 250 lira, tahsil edilen verginin ise 309 milyon lira olduğunu, kurumlar vergisinde ise 53 milyon 313 bin lira tahakkuk ettirilmesine rağmen 33 milyon 960 lira tahsil edilebildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Niye hemen her yıl bu son denilmesine rağmen vergi barışı adı altında yeni yasa çıkarıp vergi borçlarına taksitlendirme,  ödeme kolaylığı getirildiğinin cevabı burada. İyi denilen ekonomide insanlar, kurumlar vergi borcunu yine ödeyemediği için, elbette Nisan ayındaki referandum da dikkate alınarak yasa çıkar çıkmaz 4 ay daha ödemeler ertelendi. Ben bu yasa Meclis’te görüşülürken vergisini zamanında ödeyenler için indirim getirilmesini önermiştim. Bu da uygulama geçilecek.”

SEKTÖREL TEŞVİK

 

Bilecik’in hem kişiler olarak hem şirketleri olarak devlete, millete kazandırma konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurgulayan Tüzün, buna karşın yeterli yatırım alamadığına dikkat çekti. Tüzün, Bilecik’in gerek coğrafi konumu, gerekse doğal kaynakları açısından daha üst sıralarda yer almayı hak ettiğini belirterek, sektörel teşvik sistemine geçilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Tüzün, daha sonra CHP İl Başkanı Metin Yaşar ve teşkilat yöneticileri ile birlikte Gölpazarı’nda vatandaşlarla buluştu.

Gölpazarı’nda esnafı ve pazarcıları ziyaret eden Tüzün, düzenlenen salon toplantısında Anayasa değişikliği ve referandum konusunda özetle şunları söyledi:

REFERANDUMUN TEKRARI YOK

Bu referandum bir seçim değil. Bir seçim olur, iddialı bir aday değildir, kaybeder, 4 yıl sonra bir seçim daha var. O zaman kazanırız diye teselli edersiniz. Bu referandumun tekrarı olmayacak. Öncelikle bu anayasa değişikliği teklifi değildir. Bu rejim değişikliği teklifidir. İlk defa bir rejim değişikliği gündemde. 80 milyon vatandaşımızdan bu teklifi nedir, nasıl görüşüldü vatandaş bilmesin, duymasın, diye sizden kaçırıldı. Anketlere göre bu teklifin içeriğin içeriğinden toplumun yüzde 70’i bilgi sahibi değil. Komisyonda, Meclis Genel Kurulunda günlerce görüşüldü ama oylamalar gece yarısından sonra yapıldı, televizyondan yayınlanmadı.

TEKLİF CİDDİYETSİZ HAZIRLANDI

Bu teklifi biri Ak Parti, diğeri MHP’den iki milletvekili hazırladı. Başta siyasi partiler, belediye başkanları, milletvekilleri, barolar,  üniversiteler, sivil toplum örgütleri tarafından müzakere edilmeden hazırlandı. AK Parti milletvekilleri boş kağıda imza attı, ondan sonra sunuldu. Önce 21 maddeydi, komisyonda 3 maddesi geri çekildi, 18 maddeye düştü. Bu ne kadar ciddiyetsiz hazırlandığını gösteriyor.

Biz komisyonda, Genel Kurul’da laik demokratik cumhuriyetin, sosyal hukuk devletinin devamı yönünde görüşlerimizi söyledik. TBMM kürsüsünü koruma adına yaptığımız mücadeleyi biliyorsunuz. Milletin kürsüsünü söküp saraya götürmek istediler. Biz mücadelemizi yaptık.

Sabahlara kadar görüşülen, o kadar acelesi olan bu teklif 13 gün TBMM’de, sonra Cumhurbaşkanlığında bekletildi. Madem bu kadar aceleniz vardı, niye bu kadar beklettiniz?

MİLLETE GÜVENİYORUZ

Biz elimizden geleni yaptık ama Meclis’te yaptığımız mücadelede gücümüz yetmedi. Şimdi gücümüz millet halk. Size güveniyoruz. Size doğruları söylemeye geldi.

Bu teklif geçerse bir milletvekili bakan, başbakan olamayacak. Meclis sembolik olacak 550 milletvekili sayısı o da rüşvetle 600’e çıkarılıyor. Milletvekilleri hükümete güvenoyu veremeyecek, hükümeti denetleyemeyecek. Kontrolsüz güç güç değildir. O gücü elinde bulunduran başkan yardımcılarını ve bakanları atayamayacak, sizin seçtiğiniz milletvekilleri o bakanı denetleyemeyecek.

Mesele Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti meselesi değil. İçinizde oy verenler, yine oy vermek isteyenler vardır. Buna saygı duyuyorum. Problem rejim değişikliği teklifinde.

HAKİMİYET SARAYA VERİLİYOR

TBMM’de hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir yazılıyor. 1923’de saltanat kaldırıldı, hakimiyet saraydan alınıp millete verildi. Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına şükran uyuyoruz. Şimdi bu teklifle hakimiyet yetkisi milletten alınıp yine saraya verilmek isteniyor. Bu makamlar zihniyeti bozuk insanların eline geçerse bu kadar yetkiyle ülke ne hale düşer düşünmek bile istemiyorum. Yugoslavya ne hale düştü, böyle bir ülke kaldı mı hepiniz iyi biliyorsunuz.

Öyle bir sistem değişikliği getiriliyor ki, Cumhurbaşkanı makamını temsil eden kişi, tarafsız kalacağım diye yemin ediyor. Oysa başkan aynı zamanda partisinin üyesi, genel başkanı olabilecek. Bir partinin genel başkanı yemin etse bile tarafız olabilir mi? Partili başkan saat 10’ da MGK’yı toplayıp güvenlikle ilgili karar alabilir. 12’de Bakanlar Kurulunda ekonomi ile ilgili karar alabilir. 14’de partisinin genel merkezine gidip yönetimini toplayıp partisiyle ilgili kararlar alabilir. Akşam Anayasa Mahkemesi ve HSYK’yı toplayıp talimat verebilir, yatağa girmeden önce saat 24 de herhangi bir konuda KHK çıkarabilir.

Başkan seferberlik ilan edebilir. Bakanlık kurabilir, bakanlığı kaldırabilir. Bir ili ilçe yapabilir, ilçeyi köy yapabilir. İli büyükşehir yapabilir. Gölpazarına kızarsa köy yapabilir.

TERÖR, İŞSİZLİK BİTECEK Mİ?

Bu paket geçerse terör olayları sona mı erecek, işsizlik mi bitecek, emeklilerin maaşı iki kat mı artacak, mazot, benzin ucuzlayacak mı? Hiçbir şey değişmeyecek. Sistem değişecek.

Hiçbir AKP milletvekili bunu savunamayacak. Cumhurbaşkanı önceki gün ‘Bu paketi CHP, HDP, PKK, fetöcüler destekliyor, onlar hayır dedikleri için bir evet diyoruz’ diyor. İçeriği ile ilgili bir şey söylüyor mu? Oysa bu teklifi AKP sundu. Kendi sundukları teklifi daha savunamıyorlar. Amaçları kafa karıştırmak. HDP Meclis’te oylamalara katılmadı. CHP’nin PKK ile işbirliğinin olmadığını, kimlerin işbirliği yaptığını en iyi siz biliyorsunuz.

TAPULARI VERECEK MİSİNİZ?

Şimdi muhtar seçiyorsunuz, muhtar ertesi gün çıkıyor, ‘Ey köy halkım, beni seçtiniz, azaları seçtiniz ama benim köye daha fazla hizmet edebilmek için tarlalarınızın tapusunu bana verin’ diyor. İşte bugün söyledikleri budur. Tapuları vermek isteyenler evet oyu verecek, istemeyenler hayır diyecek.

Bu bir anayasa değişikliği değil, rejim değişikliğidir. Kabul çıkarsa bir daha geri dönüşü olmayacaktır. Bugün işbaşında olanlar iyi niyetli olabilir. Yarın kötü niyetli olanlar işbaşına geçebilir.

Sizden istenen, ‘siz bana yetki verin ben ömür boyu, bu dünyadan göç edersem benden sonra da oğlum kızım bu krallığı devam ettirsin’ yetkisidir. Siz buna evet mi diyeceksiniz, hayır mı diyeceksiniz? Ben Gölpazarlı hemşerilerimize güveniyorum. Biliyorum ki Türkiye Cumhuriyetin tapusunu, millet olarak yetkinizi bir kişiye devretmeyeceğinize, Gazi Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği laik demokratik cumhuriyeti sonuna kadar savunacağına inanıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.