DOLAR
32,3346
EURO
35,1645
ALTIN
2.241,82
BIST
8.717,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

CHP li Milletvekili Yaşar Tüzün; “Bu araştırma nerede, kimlere sorularak yapıldı”

Devlet Hastanesinin yetersizliğinden şikâyetler giderek artarken Devletin yaptığı araştırmada Bilecik’te her 100 kişiden 81’inin sağlık hizmetlerinden memnun olduğu sonucu çıkınca Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Bu araştırma nerede, kimlere sorularak yapıldı” diye sordu.

Bilecik’te Devlet Hastanesinin yetersiz olduğunu Sağlık Bakanlığı bile kabul ederken devletin yaptığı araştırmada Bilecik’te her 100 kişiden 81’inin kamunun sağlık hizmetlerinden memnun olduğu sonucu ortaya çıktı. Araştırmaya tepki gösteren CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Bu araştırma nerede, kimlere sorularak yapıldı” diye sordu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı “Yaşam Endeksi” araştırmasında Bilecik iki alanda üst sıralarda yer aldı.

Halkın çalışma imkânlarından memnuniyetinin ölçüldüğü araştırmada Bilecik, Zonguldak’tan sonra ikinci sırada yer aldı. Bu araştırmada kişilerin maddi olarak daha çok kaynağa erişebildiği bir hayat sürmelerini sağlayan, onlara yeteneklerini geliştirme, toplum içinde yararlı hissetme ve özgüvenini arttırma yoluyla yaşamını iyileştirme imkânı sunan çalışma hayatı sıralamasında Zonguldak birinci, Bilecik ikinci sırada yer aldı.

Aynı şekilde çevre memnuniyetinde Bilecik Kastamonu ve Karabük’ten sonra üçüncü sırada gösterildi.

Bilecik’te her yüz kişiden 63’ünün hayatından memnun olduğunu gösteren TÜİK araştırmasını inceleyen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, ilginç bilgiler aktardı.

Tüzün’ün verdiği bilgiye göre, TÜİK’in araştırmasında Bileciklilerin ortalama yaşam süresi beklentisi 77.7 yıl olarak gösteriliyor. Bilecik’te hekim başına 7 bin 752 hasta düşüyor. Devletin sunduğu sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 81.5 olarak gösteriliyor. Yani her yüz kişiden 81’i devletin verdiği sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu söylüyor.

Araştırmaya göre, Bilecik’te işsizlik oranı yüzde 6.5 ve ortalama kazanç günlük 67.1 lira. Yani, Bilecik’te her 100 kişiden sadece 6’sı işsiz ve insanlar günlük ortalama 67.1 lira kazanıyor. Bilecik’te her yüz evden 41.4’ü ortalamanın üzerinde gelir sağlıyor, yani zengin kabul ediliyor.

Buna karşın Bilecik’te her yüz evden 40.5’i temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikayet ediyor.

Bilecik’te her 100 kişiden sadece 11.6”sı sokaktan gelen gürültüden şikâyetçi. Her 100 Bilecikliden 75’i gece sokakta korkmadan, kendini güvende hissederek yalnız yürüyebildiğini söylüyor.

Bilecik’te her 100 kişiden sadece20’si partilere üye ve her yüz kişiden 7’si sendikal faaliyetlere katılıyor.

Her 100 kişiden sadece 12.6’sı internet abonesi ve her 100 kişiden sadece 19’u tiyatro ve sinemaya gidebildiğini söylüyor.

Araştırmada, Bileciklilerin yüzde 49.4’ü yani hemen hemen yarısı sosyal hayatından memnun olduğunu söylüyor. Genel mutluluk düzeyi ise yüzde 63.6 olarak gösteriliyor.

Araştırma sonuçlarını tek tek inceleyen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, öncelikle sağlıkla ilgili rakamlara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Devlet hastanesinin hem binasının hem personelin hem de donanımın eksik olduğunu Sağlık Bakanlığı da kabul ediyor. Yıllardır yeni hastane yapılması için uğraşılıyor. Seçimde bakanlar gelip şu tarihte temel atacağız diye söz vermesine rağmen hala gelişme yok. Hastalarımız çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Buna rağmen, İstatistik Kurumu’nun yaptığı araştırmada halkın çok büyük bölümü sağlık hizmetlerinden memnun diye gösteriliyor. Acaba bu araştırmayı kim nerede yaptı, kimlere sordu, hastane çevresine hiç uğramadılar mı?”

Sağlık hizmetlerinin yanı sıra kendisine en çok iş talepleri geldiğini hatırlatan Tüzün, “Bu araştırmaya bakarsak Bilecik’te işsizlik çok düşükmüş. İnsanların yarıya yakını orta ve üst gelir grubundanmış. Yani çok kazanıyormuş, tasarruf edebiliyor, para biriktirebiliyormuş. Bu araştırma sanki Bilecik’in sorunlarının üstünü örtmek için yapılmış” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.