DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

CHP İl Başkanı Yaşar; “Filistin’de yaşananlar büyük bir katliam bir insanlık dramıdır”

CHP İl Başkanı Yaşar; “Filistin’de yaşananlar büyük bir katliam bir insanlık dramıdır”

CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, Filistin’de yaşananlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Yaşar açıklamasında şunları kaydetti;

Filistin’de yaşananlar büyük bir katliam bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistinlinin yaralandığı 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.

Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü. Başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözülmesi imkansızdır. İsrail Filistin halkının meşru temsilcileri ile müzakere ederek sorunları çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının İsrail Devletinin 70. Kuruluş Yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarını son vermeye çağırıyoruz.

CHP olarak Filistin sorunun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin Devletiyle İsrail’in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz. ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyada yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor. AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. Ayrıca İktidar bir yandan ABD’nin Ortadoğu politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır. CHP tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur. Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütünün Türkiye temsilciliği CHP İktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve tüm Genel Başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur.

Bugün Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasadışı yerleri genişlettiği müddetçe Uluslar arası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistin’li kardeşlerimize rahmet diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.