DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

CHP Eski Belediye Başkan Aday Adayı Nevin Tan basın açıklaması yaptı

CHP Eski Belediye Başkan Aday Adayı Nevin Tan bugün basın muhabirlerine yaptığı açıklamada, CHP üyeleri içerisinde kendisinin milletvekili adayı olması yönünde bir beklentinin olduğunu ancak kendisinin gönlünde yerelde hizmet vermek olduğu gerekçesi ile 7 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmayacağını açıkladı.

Tan özel ofisinde yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi,

“Genel seçime katılacak partilerde bir hareketlilik var ki olması gerekiyor zaten. Ulusal gündemin yanında en önemli yerel gündemimiz bu. Kimler aday olacak? iki kişi bir araya gelsek hemen bu konuyu konuşmaya başlayıveriyoruz farkında bile olmadan..

Bu bağlamda Nevin Tan olarak benim de ne yapacağım, aday adayı olup olmayacağım merak konusu oldu. Yerel seçimlerden bu yana sizler hep söyleşi yapalım dediniz ben kabul etmedim.
Şimdi yine siz sordunuz ben konuşmak istemedim, telefonla, sokakta, büroya gelenlerimle, konu hep aynı..doğaldır da.. aday adayı oldu, olacak..olacak mı? Açıklama yapma gereği doğdu artık. sizler de sağolun her olaya olduğu gibi bu konuya da ilgilisiniz ve duyarlısınız zaten.. Hoşgeldiniz. ve bu ilginizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.

2014 Yerel seçimlerinde “Bilecik’e Kadın Eli Değmeli” düşüncesi ve sloganı ile ilimizin Belediye Başkanlığı görevine aday adayı olarak talip oldum. Ancak kesin adaylığa Sungur Turan bey uygun görülmüştü biliyorsunuz.
Geçen seneden beri Parti Okulu kapsamında parti içi eğitici olarak partililerimize katkı vermeye çalışıyorum.

7 haziran genel seçimlerinde partimizi iktidara taşımak en büyük hedefimiz. Bu hedefe ulaşmak; her bir üyemizin inançla, azimle yapacağı çalışmalar ile gerçekleşecektir. Partimizin seçim bildirgelerinden de anlaşılacağı gibi ülkemizin ihtiyacı olan da bunlardır ilk etapta. Partimizin misyonu ülkemizin vizyonudur.
Bu nedenle bu partiye gönül vermiş her bir partili arkadaşım gibi ben de partimi iktidara taşımanın öneminin bilincinde olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı bilinçle çalışacağım, çalışacağız..2014 yerel seçimlerinde yaşadığımız talihsizliği bir daha yaşamamak için, parti programlarımızı halkımıza anlatabilmek için gündüz oturmayacağız, gece uyumayacağız.. daha çok, ama daha etkin çalışacağız.
Ne ben, ne de partili diğer arkadaşlarım geçmişte yaşananlarla ilgili kendi gündemlerini meşgul etmeden, enerjimizi bu yönde boşa harcamadan, vatanını seven insanlar olarak, yarınlarımızın güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çalışacağız, çalışmak zorundayız..

Hepimizin gönlünde “ah ben vekil olsam şundan ya da bundan çok daha iyi yapardım” gibi düşünceler olabilir. Ancak akılcı, bilinçli çalışmalar bizi hem kenetleyecek hem de Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacaktır.
Belediye başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında gerek merkez gerekse ilçelerden ve köylerden çok büyük destek ve sempati gördüm.

İnsanların yüzlerinde heyecan, gözlerinde umut ışığının parladığını gördüm. Bu coşku ile çalışmalarımı sürdürdüm. Ancak sebebi ne olursa olsun, çarklar nasıl dönerse dönsün, kimseyi arkadan vurmamanın takdirini yine bu insanların gözlerinden okudum.

Yerel seçimlerde ben, aday olup seçimi kazanmış olabilseydik; alacağım tebrik ve takdirin aynısını Seçim sürecindeki davranışlarım nedeni ile Bilecik halkı bana gösterdi ve yaşattı. Bu anlamda çok mutluyum ve Bilecik’de yaşayan insanlarımıza da teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Bu içten duygular, destekler beni kıvandırdığı kadar şu dönemde çok daha derin düşünmeme de neden oldu. 7 haziranda yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adayı olup, çalışmalarımı, politikalarımı partime ve ülke geneline yayıp şevkle, istikrarla daha aydınlık günlere taşımak.. elbette gönlümden geçti. Benim gönlümden geçen bu duyguların aday adayı olan arkadaşlarımın gönlünden geçenlerle aynı olduğuna da inanıyorum..
Aday adayı olmam yönünde halkımızın teveccühleri oldu. Kamu oyunda irdelendi ve çok konuşuldu. Aklıma kurt düşmedi değil. İnsanız ya! Çok düşündüm. Milletvekili adayı olmalı mıyım diye..Kendimi sentezlediğimde, iç sesimi dinlediğimde ve yaptığım görüşmelerde Bilecik halkının gözlerindeki umut, yüzlerindeki sevgi dolu ifadeler, içten yaklaşımları beni Bilecik’de hizmet vermenin daha doğru olacağı kanatine ulaştırdı.
Bu bağlamda.. Milletvekili seçimleri için aday adayı olmayacağımı, Bilecik halkına hizmet verirken onlarla burada iç içe, olmaya odaklanmış olduğum yönünde duygularım ağır bastı. Burada, Bilecik için projelerimi yerelde hayata geçirebilme fırsatı bulabilirsem kendimi daha çok daha mutlu hissedeceğim ve partime Bilecik’den hizmet verirken daha yararlı olacağımı düşünüyorum.

Bazı haber sitelerinde aday adayı arkadaşlarımız için “misyonunu tamamladı, vizyonu yok” gibi duygusal içerikli haberlere rastlıyorum. Benim partimin aday adayları için yazılan bu tür yazılar beni çok üzüyor. Şunu ifade etmeliyim ki her bir aday arkadaşımız; partimizin misyonu doğrultusunda, partimizin ve ülkemizin vizyonunu taşıyacak niteliktedir. Kimsenin kuşkusu olmasın bundan.
Diğer taraftan biliyorsunuz ilimizde partimizin milletvekili adayları sıralaması ön seçim ile belirlenecektir. Bu hususu siyasi kültürümüz açısından çok önemli buluyorum. Bu ana kadar milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan ve başvurularını yapan Muhsin KARAKOÇ, A.Çağatay KARAAHMET, Erdoğan TÜFENKÇİ ve Yaşar TÜZÜN’e ön seçimde başarılar diliyorum. İlimizde; Üyelerimizden ve halkımızdan aldığımız güç ve destek ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden en az 1 vekilin seçileceği inancını taşıyorum.

Evet sonuca bağlarsak: gönlümde yerelde hizmet vermek ağır basıyor ve daha bir heyecanlandırıyor beni. Bu dönem milletvekili aday adayı olmayacağım. Halkımıza, kamuoyuna, partililerime saygı ve sevgilerimle.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.