DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

CHP; Çalmayacağız, Çaldırmayacağız, Çalışacağız

CHP; Çalmayacağız, Çaldırmayacağız, Çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısıyla CHP Bilecik 1.sıra ve 2.sıra adaylarını tanıttı.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Bilecik’ten çıkacak 2 Milletvekilinin de Cumhuriyet Halk Partisinden olacağı iddiasında bulunduğu konuşmasında şunları kaydetti;

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak kesinleşmiş Milletvekili ile adaylarımız ile huzurundayız. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler Türkiye’nin en önemli seçimidir. Tek adam rejimine geçit vermemek adına tüm güçlerimizi kullanarak bu seçimde çalışacağız. 1’inci sıra adayımız Yaşar Tüzün ve 2’inci sıra adayımız Faik Akarkarasu isimleri genel merkez tarafından uygun görüldü. Bu iki vekil adayımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. İlimiz biliyorsunuz iki vekil çıkartıyor.CHP İl Başkanı olarak, Millet İttifakı olarak 2 vekil çıkartıp meclisi göndereceğiz. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten veya yönettiğini iddia eden Ak Parti iktidarı, ülkeyi yaşanmaz hale getirdi. Bu arkadaşlar bu yüzden bu süreçte seçim kampanyaları başladığında bu ülkede gezemeyecek duruma gelecekler. Biz iddialı bir partiyiz. İlimizden iki vekili de CHP’den çıkartacağız.”

Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2. sıra Milletvekili Adayı olan Faik Akarkarasu, kendisini tanıtmasının ardından, AK Parti Milletvekili Adaylarının dün basın toplantısında 2-0 yapacağız iddiasına karşılık;

” Siyasette tabii ki iddialar olacaktır fakat ben de kendilerine 2009 yerel seçimlerini hatırlatmak isterim. Benim aday olduğum dönemde polis okulundan aldıkları oyu hatırlasınlar. O seçimde bir hak gasbı olduğunu biliyorum.” dedi.

Ülkenin ekonomideki kötü gidişattan dolayı hükumete yüklenen Akarkarasu, yerel kaynakların da israf edildiğini söyledi ve  “ Bilecik Belediyesinin Sayıştay tarafından istendiğini söylediği su katılım paylarının da nasıl kullanıldığını ileri ki zamanlarda açıklayacağım” dedi.

Bilecik’in Kırsal Kalkınma desteklemelerinden yararlanamadığını dile getiren Akarakarasu, “Bilecik’in bu desteklemelerden neden mahrum bırakıldığını da soracağız” dedi

Akarkarasu’nun ardından söz alan CHP Bilecik birinci sıra Milletvekili Yaşar Tüzün, konuşmasında sıralamaya giremeyen aday adayı Çağatay Karaahmet’e teşekkür ederek “Hangi konumda olursak olalım CHP’de olmak çok büyük bir gururdur.” dedi.

TBMM Başkanvekilliği görevinde de bulunan Tüzün, “ Bürokrasiye en yakın olduğum görevim tam da Bilecik halkına hizmete dönüşeceği zamanda yarıda kaldı. Fakat üzülmüyoruz önümüzdeki dönemde de hangi konumda olursak olalım Bilecik için çalışmaya devam edeceğiz”dedi.

Seçim kampanyasını hukuk, demokrasi, eğitim ve dış politika gibi ülkenin kanayan yaraları üzerinde götüreceklerini söyleyen Tüzün, “Çalmayacağız, çaldırmayacağız, çalışacağız” dedi.

Konuşmasının sonunda CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 1 Haizran günü Bilecik’te miting yapacağını hatırlatan Tüzün, İnce’nin mitingine sadece Bilecik halkının geleceğini, çevre illlerden bir katılım için çalışmayacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.