DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

CHP Bilecik Teşkilatı suç duyurusunda bulundu

CHP Bilecik Teşkilatı suç duyurusunda bulundu

Bilecik CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ve Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi Teşkilatı yöneticileri İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük ilçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, suç delilleriyle birlikte dosyayı savclığa intikal ettirdiklerini, bu nedenle yargıya intikal etmiş bir olayla ilgili konuşmanın çok şık olmayacağını kaydederek şunları söyledi:
” Özellikle kamu görevi yapan insanların hele hele bunlar çocuklarımızı teslim ettiğimiz bir eğitimcinin toplumu kin ve nefrete yönelik kışkırtmaları affedilir bir davranış olmadığını hepiniz gayet iyi bilmektesiniz ve bu yerel medyamızda yer aldıktan sonra ulusal medyamızda da geniş bir yankı oluşturdu bu olay. Gerçekten toplum özellikle Bilecik kamuoyunda büyük bir infial yarattı. Çünkü çocuklarımızı teslim ettiğimiz şahsiyetlerin önce şunu çok iyi bilmesi gerekir. Bir eğitimci olarak ta kendilerinden şunu beklerdim isterdim ki bu eğitimcilerimiz ilimizin eğitimi ile ilgili kararlar alma noktasında çalışsınlar çabalasınlar ama ne yazık ki onlar halkımızı bu asli görevlerini bırakıp onlar halkımızı kin ve nefrete yönelik söylemlerle ilimizde var olan ve hatta 1980 öncesi dahi o kadar terör olayının yaşandığı Türkiye de en ufak bir olayın olmayışı Bilecik halkının birbiriyle ne kadar nedenli iç içe ve hoşgörüyle yaşadığının bir göstergesi olmasına rağmen bu tip dışarıdan gelmiş gerçek mesleklerini gerçek görevlerini unutup Bilecik halkını ve kamuoyunu kin ve nefret tohumları aşılayan bu söylemlerini kınıyor ve bununla ilgili sessiz kalamayacağımızı ve bunlarla ilgili yasal işlemlerin başlatılması için bugün burada suç duyurusunda bulunduk. Umarım ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Bunlarında takipçisi olacağımızı bilmenizi isterim. ”

 

      Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de, CHP Bilecik İl Teşkilatı olarak, Merkez İlçe Başkanı ve yöneticilerle birlikte Türkiye’nin gündemini oturan Türkiye’de infial yaratan bir sorunu Bilecik Milletvekili olarak, laik, demokratik, cumhuriyetin savunucusu ve halkın temsilcisi olarak suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak şöyle devam etti:
”Bu suç duyurusu kamuda görev yapanların neden evet dedikleri neden hayır dedikleri için değil. Elbette vatandaşımız 16 Nisan günü sandığa gidecek evet veya hayır tercihlerinde bulunacaktır. Biz evet diyeni asla sorgulamıyoruz. Hayır diyeni de asla sorgulamıyoruz. Biz hayır veya evet diyenleri başta bölücülükle namussuzlukla veya halkımızı kin ve nefrete yönlendirecek şekilde açıklamalar yapanlara bugün suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunun içeriğiyle ilgili kamuoyunda yeterince bilgi ve belgeler mevcuttur. Artık savcılığa intikal etmiştir. Savcılık aşamasında detaylı bilgi vermenin çokta doğru olmadığını düşünüyorum. Bu gün 14 Şubat tüm dünyada sevgililer günü biz Bilecik’imizde sevginin hoşgörünün ve özgürlüklerin egemen olmasını istiyoruz. Bu özgürlükleri, sevgiyi , hoşgörüyü, anlayışı ve bu dayanışmayı geçmişte yaşanan bütün seçimlerde Bilecik halkımız en iyi şekilde kamuoyuna ve Türkiye’ye en iyi şekilde yansıtmıştır. Bundan böylede yansıtmaya devam edecektir. O nedenle kamu adına görev yapmaya gelenlerin Bilecik halkını kin nefret ve bölücülük söylemleriyle birbirine düşürmesini asla ama asla kabul edemeyiz. Bu doğrultuda bu suçu işleyenleri bizler Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Teşkilatı olarak Cumhuriyet Savcısına dosyamızı intikal ettirdik. Bundan böyle görev savcılıkta bundan böyle görev bakanlıkta bundan böyle görev valiliktedir. Aracılığınızla Sayın Valimizin de bu noktadaki süreçle ilgili düşüncelerini biliyoruz. Bu noktadaki soruşturma çalışmalarının bakanlık düzeyinde soruşturma çalışmalarının yapılacağını umut ediyoruz. Bu 16 Nisan sürecinde kim hangi şekilde tercih kullanırsa kullansın kazananın milletimiz olması ve kazananın Türkiye olmasını temenni ediyorum.”

 

Yorumlar

  1. şaban dedi ki:

    CHP işi muhbirliğe dökmüş devam etsinler başka işleri kalmamış.