DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN HAVA KALİTESİ İNDEKSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Hava Kalitesi İndeksi (HKİ) hakkında kapsamlı bir bilgilendirme çalışması başlattı.

Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde 169 ölçüm istasyonunda izlenen hava kalitesi, gelişmiş ülkelerde kullanılan, sağlık etkilerinin de değerlendirildiği ve kamuoyu için daha anlaşılır bir yöntem olan hava kalitesi indeks’i kullanılarak kamuoyu ile paylaşılıyor.

Bakanlığımız hava kirliliği hakkında farklı kirleticilere ait ölçümleri (partikül maddeler (PM10), karbon monoksit (CO), kükürt dioksit (SO2), azot dioksit (NO2) ve ozon (O3)  vatandaşla paylaşırken havadaki kirleticilerin derecelerine göre de hava kalitesinin iyi, orta, hassas, sağlıksız, kötü ve tehlikeli şeklinde görsel grafiğini açıklıyor.

Bakanlık tüm ölçüm istasyonlarının indekslerini hesaplayarak sırasıyla www.havaizleme.gov.tr web sitesinden açıklıyor. Hava Kalitesi İzleme İstasyonları Web Sitesinde;

İyi:                         Hava kalitesi iyi seviyededir.

Orta:                     Hava kalitesi sağlık açısından uygun seviyededir.

Hassas:                Hava kalitesi yaşlılar, çocuklar ve solunum rahatsızlığı olanları etkileyebilecek seviyededir.

Sağlıksız:              Hava kalitesi sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek seviyededir. Kötü:                        Hava kalitesi önlem alınmasını gerektirecek seviyededir.

Tehlikeli:             Hava kalitesi ciddi sağlık etkileri oluşturabilecek seviyededir. şeklinde açıklamalı olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, konuyla ilgili olarak  “Ayrıca, İlimizde bulunan hava izleme istasyonundan alınan bilgileri online olarak yine İlimizdeki led ekranlı panolardan yansıtmaya başlayacağız. Böylelikle internet ortamında online izleyemeyen vatandaşlarımızın da İlimizdeki hava kalitesinden haberdar olmalarını sağlayacağız. Bunun yanında İl genelindeki tüm işletmelerde hava emisyonu konulu denetimlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Bununla ilgili kanun, yasa ve yönetmelikleri ihlal eden 5 firmaya toplamda 211.160 TL İdari para cezası uygulanmıştır. Aynı zamanda TÜBİTAK ile İl Müdürlüğü olarak protokol imzaladık ve bu kapsamda, hava kirleticiliği yüksek olarak değerlendirilen işletmelerde, önümüzdeki günlerde denetimlerimiz esnasında, Tübitak ile birlikte baca gazı ölçümlerini yapacağız. Yine aynı şekilde egzoz emisyon denetimlerimiz de devam edecek. İlimizin hava kalitesini kesinlikle “hassas” diye tabir edilen değerlere ulaştırmak için gerekli önlemleri alacağız ve aldıracağız. Bu nedenle, İlimizdeki hava kirliliği yönünden vatandaşlarımızın içleri rahat olsun. Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

BİLECİK HAVA İZLEME LİNKLERİ TIKLAYIN.

http://www.havaizleme.gov.tr/Default.ltr.aspx

http://www.havaizleme.gov.tr/Online.aspx?ST_ID=21;0

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.