DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ÇAYKUR yurtdışında fabrika açacak

 ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti başkenti Vladikavkaz’ın Kafkasya’nın, Rusya pazarının ve aynı zamanda eski Sovyetler Birliği ülkelerinin dışa açılan kapısı olduğunu, bu açıdan çok stratejik bir merkezde bulunduğu için burada yatırım yapmaya ve uzun süreli ticaretin ilk adımlarını atmaya sıcak baktıklarını bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk çayının Rusya piyasasına daha kolay giriş yapılabilmesinin sağlanması amacıyla Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti’nde yatırım yapılması düşüncesine sıcak baktıklarını, oluşturulan heyetin, Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Vladikavkaz’da incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

Heyetle paketleme fabrikasının yapılabileceği arsalarda ve binalarda incelemelerde bulunduklarını vurgulayan Sütlüoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Daha önce Vladikavkaz’tan gelen heyetle ‘Yatırım yapabilir miyiz?’ diye bu konu üzerinde çalışmıştık. Yatırım şartlarını araştırmak, yatırım yapıp yapamayacağımızı görmek için incelemelerde bulunduk. Yatırım arazilerini ve yatırım yapabileceğimiz kapalı mekanları inceledik. Kuzey Osetya-Alania Başbakanı Sergey Takoev ve Vladikavkaz Belediye Başkanını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk. Bölge ile tarihte eskiye dayanan ticari bağlarımız var. Bölge ile ticareti tekrar canlandırarak sağlam temellere oturtmak istiyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalar yaptık.”

Sütlüoğlu, Rusya pazarı, Kafkasya ve eski Sovyetler Birliği ülkelerine açılan kapıyı kullanmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Coğrafi olarak çok yakın bir mesafedeyiz. Vladikavkaz, Kafkasya’nın, Rusya pazarının ve aynı zamanda eski Sovyetler Birliği ülkelerinin de kapısı, bu açıdan çok stratejik bir merkez. Burada yatırım yapmaya ve uzun süreli ticaretin ilk adımlarını atmaya sıcak bakıyoruz. Bölge ile zaten eskiye dayanan derin tarihi ilişkilerimiz var. Komünist yönetimden önce bölgenin en yoğun ticaret yaptığı bölge Kafkas bölgesiydi. Tekrar eski ticari ilişkileri geliştirmek, dostlukları daha da kalıcı hale getirmek ve derinleştirmek istiyoruz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İyi niyetliyiz ama devlet kuruluşu olmamız nedeni ile bu yatırım öncesinde yasal prosedürlerin tamamlanarak izinlerin alınması gerekiyor.”
kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.