DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BURSA BÖLGE ZİRAAT OKULU 66-67 MEZUNLARININ BOZÜYÜK ZİYARETİ  METRİSTEPE ZAFER ANITI’NI ZİYARET ETTİ

BURSA BÖLGE ZİRAAT OKULU 66-67 MEZUNLARININ BOZÜYÜK ZİYARETİ  METRİSTEPE ZAFER ANITI’NI ZİYARET ETTİ

 

Kuruluşun ve kurtuluşun kenti Bozüyük; Metristepe Zafer Anıtı ve Şehitlikler gibi sahip olduğu tarihi değerleri ile her geçen gün daha çok kişi tarafından ziyaret edilirken, hafta sonu Bursa Bölge Ziraat Okulu’nun 66-67 mezunlarını ağırladı.

Bozüyük’te ilk olarak Metristepe Zafer Anıtı’nı ziyaret eden Bursa Bölge Ziraat Okulu mezunlarına Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ ve Bozüyük Belediyesi’nin eğitmeni eşlik etti. Bozüyük Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler ile Metristepe Zafer Anıtı’na gelen guruba İnönü Savaşları’nın tarihteki yeri ve önemi ile birlikte kurtuluş mücadelesindeki kahramanlıklar anlatılırken zaman zaman duygulu anlar da yaşandı. Metristepe Zafer Anıtı ziyaretinin ardından guruba gezi boyunca eşlik eden Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, gurup liderine günün bir hatırası olarak kristal Metristepe Zafer Anıtı hediye etti. Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ Bozüyük Belediyesi ve Kent Konseyi olarak, ilçedeki tarihi güzelliklerin tanıtımı ve her geçen yıl ilçeyi daha fazla kişinin ziyaret etmesi amacı ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek; “Bozüyük kuruluşta olduğu gibi kurtuluşta da son derece önemli ve etkin bir bölge olmuştur. Ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasında dönüm noktalarından biri olan Metristepe’de siz değerli misafirlerimizi görmek bizlere mutluluk veriyor” dedi.

Metristepe Zafer Anıtı’nın ardından gurup otobüsler ile İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği’ne giderek Bozüyük Belediyesi eğitmeninden şehitlik hakkında bilgi aldılar ve burada vatan uğruna şehit düşmüş isimsiz kahramanlarımız için dualar ettiler. Ziyaretin sonunda Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya göstermiş olduğu misafirperverlik ve sağlamış olduğu imkânlar için teşekkür eden Bursa Bölge Ziraat Okulu mezunları Bozüyük’ten ayrılarak Eskişehir’in İnönü ilçesine hareket ettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.