DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK’TE “OTİZMİN FARKINDA MISINIZ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

BOZÜYÜK’TE “OTİZMİN FARKINDA MISINIZ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bozüyük Belediyesi ve Bozüyük Kent Konseyinin katkılarıyla Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından “OTİZM” farkındalık etkinliği düzenlendi.
Programa Kaymakam Hasan YAMAN, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis ÇELİK, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin ÇAM, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, STK temsilcileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Hal önünden gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Bozüyük Anaokulu Lale sınıfı öğrencileri, Halime Hatun Anaokulu Renkli Düşler sınıfı öğrencileri, Hayme Ana Anaokulu Çalışkan Karıncalar sınıfı öğrencileri, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Kar Taneleri sınıf öğrencileri ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk gelişimi öğrencileri katıldı. Cumhuriyet Meydanında sonlanan yürüyüşün ardından etkinlik katılımcıların ve Anaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen gösteriler ve okunan şiirlerle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, “ Otizm farkındalık haftasında yanımızda olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kent Konseyi ve Belediyemizin destekleriyle yaptığımız bu programda sizleri böyle kalabalık görmek gerçekten bizi mutlu etti. Daha güzeline, daha iyisine kavuşmak için bu birlikteliğimiz her zaman bize lazım. Kent Konseyim ve Belediyemizin adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürü Zeynep Münteha Akpınar Otizm’ e ilişkin okuduğu basın bildirisinde şunları anlattı: “ İki insan tüm dünyada Otizm konusunda farkındalık yaratarak Otizm’ den kaynaklanan sorunlara çözümler üretmen amacıyla 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü ilan edildi. Her yıl dünya genelinde Otizm farkındalık ayı olan Nisan ayı boyunca Otizm’in sorunları ve çözümleri konuşuluyor. Araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhis ile tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bozüyük Rehberlik ve Araştırma merkezi, Bozüyük Belediyesi ve Bozüyük Kent Konseyi olarak bu ay içinde Otizm’ e dikkat çekmek, sosyal farkındalık yaratmak, Otizm’in bilinebilirliğini arttırmak ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Otizm farkındalık programını tertip etmiş bulunmaktayız.”
Otizmli bir çocuk annesi Semra TURA, “ Oğlumuzun rahatsızlığından çok insanlar engel oldu bize. 14 yıl oldu eğitime başlayalı. Şuan lise 3. Sınıftayız. Önümüzdeki yıl mezun olacak. En rahat geçen lise eğitimimiz oldu. Bugün burada onlar için toplandık. Onlarda sizin evlatlarınız. Görmezden gelmeyin, sahiplenin, kabullenin. Hayat mücadelelerinde sevginiz ile yanında olun. Fark edin fark ettirin. Son bir şey söylemek istiyorum. Sabır anneler, sabır evlatlar. Cennette mutluluk var” dedi.
Etkinlik protokol mensupları tarafından tüm çocuklara pamuk şekeri ikram edilerek son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.