DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK’TE NEJAT UYGUR ANILDI

  1. BOZÜYÜK METRİSTEPE TİYATRO GÜNLERİNDE TİYATRONUN USTASI NEJAT UYGUR ANILDI

 

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri 2. gününde, 18 Kasım 2013 yılında aramızdan ayrılan Türk Tiyatrosu’nun gelmiş geçmiş en büyük ustalarından Nejat UYGUR’un yazdığı “Akidezadeler” adlı tiyatro oyunu ile seyirci karşısına çıktı.

İstanbul’un köklü ve önemli sülalelerinden biri olan Akidezadeler’in ekonomik olarak zor günler yaşaması, ailenin reisi sayılan İhsan Bey’in büyükçe bir kumar borcu bulunması ve ailenin kendi içinde yaşadığı olay ve söyledikleri yalanların hikâyesinin komik ve eğlenceli bir dille anlatıldığı ‘Akidezadeler’ beğeni ile izlendi. Tiyatro oyununa, Bozüyük Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat GÜNHAN, Bozüyük Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU ve çok sayıda tiyatro sever katılırken, yaklaşık olarak 2 saat süren oyunda, Akidezadeler oyunu oyuncuları, Cengiz KÜÇÜKAYVAZ, Somer KARVAN, Seher TERZİ, Kirkor DİNÇKAYIKÇI, Burcu TUNA, Güray YAZICI, Gamze DURMUŞ, Deniz YILMAZ ve Orçun TANSOYLU sahnede devleşti. Bir müzikal tadında sahnelenen oyunda olayların anlatım dili ve seslendirilen şarkı ve danslar ile seyirciyi büyülerken, oyun salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Tiyatro sonunda sahneye davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları Sanat Yönetmeni ve Usta oyuncu Nejat UYGUR’un oğlu Süha UYGUR’a plaketi Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU tarafından takdim edilirken, Süha UYGUR; “ Babam Nejat UYGUR birçok defa Bozüyük’te bulunmuş ve burası ile ilgili olarak her zaman aydınlık ve güzel görüşlerini bizimle paylaşmıştır. Bugünde bizler onun bizlere bıraktığı bir tiyatro oyunu ile aranızda siz değerli Bozüyüklü tiyatro sevenlerin karşısında bulunmaktan onur duyuyoruz. Tiyatroya ve sanata atılmış her adım bizleri mutlu etmektedir. Bu yönde böylesine güzel ve önemli bir etkinliği düzenleyen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya ve Bozüyük Belediyesi’’ne teşekkür ederiz. Yeni oyunlarla tekrar sizlerle buluşmak dileği ile hepinize teşekkür ederiz” dedi. Süha UYGUR’’a plaketini takdim eden Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU, belirtmiş olduğu iyi dilekleri ve sahnelenen oyun için teşekkür ederek; “Tiyatro toplum için son derece önemli bir olgudur. Toplumun aynası olarak bazen her şeyin en net anlatıldığı platformdur. Bu hususta burada bizler ile buluşan, değerli oyuncularımıza teşekkür ediyor ve Türk Tiyatrosu’nun gelmiş geçmiş en büyük ustalarından rahmetli Nejat UYGUR’u rahmetle anıyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU’nun konuşmasının ardından oyuncu Cengiz KÜÇÜKAYVAZ’a ise plaketini Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat GÜNHAN takdim ederken, KÜÇÜKAYVAZ Bozüyük’teki tiyatro seyircisine ve Bozüyük Belediyesi’ne bu güzel etkinlik için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.