DOLAR
32,5379
EURO
34,8172
ALTIN
2.488,87
BIST
9.589,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BOZÜYÜK’TE MESUT YAZICI’NIN İŞARET DİLİ SEMİNERİ İLGİ GÖRDÜ

BOZÜYÜK’TE MESUT YAZICI’NIN İŞARET DİLİ SEMİNERİ İLGİ GÖRDÜ
Bozüyük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen “İşaret Dili Semineri” yoğun ilgi gördü.
Bozüyük Belediyesi’nin nisan ayı kültür etkinlikleri kapsamında yer alan “İşaret Dili Semineri”ne konuşmacı olarak engellilerle iletişim ve özellikle işaret dili konusu ile ilgilenen Mesut YAZICI katıldı. Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan GÜNER, işitme engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan işaret dili öğretmeni Ayşe SOYDAN yaptı. SOYDAN konuşmasında “Mesut YAZICI’nın burada bizlere olması ve bu semineri vermesi büyük şans. Çok güzel bir program olacağından eminim. Bu programa katkıları olan Sayın Belediye Başkanımız Fatih BAKICI’ya çok teşekkür ederim. Bu akşam burada işitme engellilerimizi anlamaya çalışacağız ve onlara nasıl daha fazla yardımcı olabiliriz? bunu öğreneceğiz. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. Ardından Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Kursiyerleri tarafından ‘Sev Kardeşim’ adlı şarkı işaret dili ile seslendirildi. Programın devamında sahneye çıkan Mesut YAZICI kısaca kendisinden bahsederek işaret dili ve önemi, grameri, ülkeden ülkeye veya yöreden yöreye değişiklik gösterip göstermediği konuları hakkında bilgi verdi. Konuşmasında ülkemizde işitme engelliler için yapılanlar, sosyal sorumluluk bilinci oluşturma, ülkemizde işaret dili ile ilgili ilk çalışmaların ne zaman yapılmaya başlandığı ve işitme engellilerin hayatımızdaki yeri hakkında bilgiler veren YAZICI insanların istedikleri taktirde her şeyi yapabileceklerine ve başarabileceklerine vurgu yaparak herkesin işaret dilini öğrenebileceğini belirtti.
Programın sonunda Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esat ZENCİR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan GÜNER tarafından YAZICI’ya çiçek ve Teşekkür Plaketi takdim edildi.
Kültür İşaret Dili Semineri Yapıldı 6

Kültür İşaret Dili Semineri Yapıldı 4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.