DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK’TE HAYIR KAMPANYASI

BOZÜYÜK’TE HAYIR KAMPANYASI

Anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referandum için öncesi adım adım bütün Türkiye’yi dolaşan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, hafta sonunda Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Bozüyük’te İsmet İnönü Caddesinde esnafı ziyaret eden Tüzün’e, CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, önceki dönem belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolu başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer eşlik etti.  Esnafa ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunan Tüzün, değişikliğe neden ‘hayır’ dediklerini örnekler vererek anlattı. Değişiklik sonrası Başkan seçilecek kişinin tek başına esnafın işyerlerini bile kapatma yetkisi olacağını vurgulayan Tüzün, “Başkan, hiç kimseye sormadan, Meclis’ten kanun çıkarmaya bile gerek duymadan, hiç kimseye danışmadan çıkaracağı kararnameyle işyerlerini kapatabilir. Pazar yerinde köylümüzün tezgah açmasını yasaklayabilir” dedi.

Tüzün ve beraberindeki partililer daha sonra Cumartesi pazarını ziyaret ederek esnafla ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Tüzün Cumartesi gecesi Pazaryeri ilçesine geçerek burada kahvehaneleri dolaştı. Tüzün, buralarda yaptığı konuşmalarda, şunları söyledi:

“Bu değişiklikle 550 milletvekili 600 olacak. ABD’nin nüfusu 300 milyon, milletvekili sayısı 435. Bizim nüfusumuz 80 milyon. 550 yetmiyor 600 yapacağız. Neden? Evet çıkarsa milletvekilleri bakan olamayacak. Bakanlar dışarıdan atanacak. Evet demeyi düşünenler, biz bu kadar zengin miyiz bir düşünün. Meclis’in yetkileri elinden alınıyor. Ne yapacak bu milletvekilleri? Gensoru veremeyecek, sözlü soru soramaz. Cumhurbaşkanı ise İstediği zaman Meclisi fesh edebilecek.

Düşünün, geçen sene Avrupa’ya vizesiz gideceksiniz diyorlardı, şimdi kendileri bile gidemiyor.

Kandile Bayrak dikeceğiz diyorlardı, Ankara’da, İstanbul’da Barzani’ye bayrak astılar. Şimdi referandumda kandırmak için Kandil’e sınır ötesi harekat bile düzenleyebilirler. Ama haberiniz olsun Kandil çoktan boşaldı.

Biz bu anayasa değişikliğine Oslo’da gizli gizli PKK ile pazarlık yaptıkları için hayır diyoruz.

Kandil’den gelen PKK’lı teröristlere Habur’da çadır mahkemeleri kurup serbest bıraktığınız için hayır diyoruz.

Dolmabahçe Sarayında mutabakat imzaladığınız için hayır diyoruz…

Nevruz’da Diyarbakır meydanında Apo’nun mesajını okuttuğunuz için hayır diyoruz…

İmralı ile Kandil arasında helikopterlerle mektup taşıttığınız için hayır diyoruz..

Güneydoğu’da şehirlerin bomba doldurulmasına göz yumduğunuz için hayır diyoruz…

Valilere operasyon yaptırmayın talimatı verdiğiniz için hayır diyoruz…

-Pensilvanya’ya ‘ne olur bitsin bu hasret’ dediğiniz için hayır diyoruz…

-Mülkiye, Adliye ve Harbiye’de FETÖ’cü kadrolaşmaya göz yumduğunuz için hayır diyoruz…

-Esad kandırdı, Apo kandırdı, fetö kandırdı, önüne gelene kandığınız için hayır diyoruz…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.