DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bozüyük’te görkemli bir açılış töreni

Bozüyük’te görkemli bir açılış töreni

Bozüyük Belediyesi Yeni Kapalı Pazar Yeri Görkemli Bir Açılış Töreni İle Hizmete Girdi

Bozüyük’te ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan ve Bozüyük Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kapalı pazar yeri Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun teşrifleri ve yoğun bir halk katılımıyla gerçekleştirilen görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

Açılış programında konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, genel  idareyi  yönetenler ile belediye başkanlarının aynı parti mensupları olduğunda oluşturdukları  sinerji  ve motivasyonun  hizmet olarak ortaya çıktığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Bozüyük’te  bunu  gün  geçtikçe  görüyoruz. Bozüyük insanı  bize vermiş olduğu  destekle beraber  daha da iyi hizmetlere tanık olacak” dedi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ilçeye kazandırdığı eserlerden dolayı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür etti. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’da Bozüyük’ü hayalleriyle buluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Programın sonrasında günün önemine binayen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın girişimleriyle ilçeye getirtilen 100 ton patatesin ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtımı gerçekleştirildi.

100 TON PATATES DAĞITILDI

Program öncesinde Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımının sunduğu mehteran gösterisi izlendi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun teşrifleri ile açılış programına geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan programda ilk olarak Çarşı Mahalle Muhtarı Bedri Yaz tarafından şiir okundu. Ardından Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından programın açılış konuşması yapıldı. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Biz hayallerimizi Bozüyük için kuruyor, Bozüyük için gerçekleştiriyoruz” Necip Fazıl Kısakürek’in deyimiyle devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerektiğini biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi.

“BUGÜNE KADAR YAPILAMAYANLARI YAPTIK”

Başkan Bakıcı konuşmasında,“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren; hayata geçirdiğimiz projelerimizle, şimdiye kadar yapılamayanları yaparak ilçemize önemli bir ivme kazandırdık. Geçmişten gelen pek çok soruna el atarak çözüm getirirken yine pek çok ihtiyacı da başlattığımız projelerle giderdik. Gerek alt yapı, gerekse üst yapı olmak üzere her alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızla ‘Güçlü Gelecek, Güçlü Bozüyük’ için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. 5 yılda ilçemize kazandırdığımız 100 ü aşkın eserle farkımızı ortaya koyduk. Yaklaşık çeyrek asırdır (20 yıldır) yapılmasını beklediğimiz ve hep vaatlerde kalan otogarımızı 10 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdik” dedi.

Konuşmasının devamında Bozüyük’te 5 yıldır hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı ve Hükümet desteği ile yapılan projelerden de bahsetti. “Metristepe Kültür Merkezimizi Kültür Bakanlığımızdan aldığımız %50 hibe desteği ile, Tarihi Kentler Birliği tarafından 16.’sı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında, “Uygulama Ödülü’ne layık görülen ilçemizin ilk müzesi; Bozüyük Belediyesi Şehir Müzemizi 1 milyon TL hibe desteği ile vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kent ormanımızı; Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan aldığımız 600 bin TL hibe desteği ile gerçekleştirdik. YHT  hattımız ve istasyonumuz 26 Nisan 2013 tarihinde Sayın Başbakan’ımızın şimdiki Cumhurbaşkan’ımızın teşrifleriyle hizmete girdi. Arazisini tahsis ettiğimiz üniversitemizi 24. dönem milletvekilimiz ve şu an Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürümüz Sayın Fahrettin Poyraz’ın yoğun gayretleri ile 4 milyon TL hibe alarak ilçemize kazandırdık. Toplu Konut İdaresi tarafından ilçemize 2. etap yapılan içerisinde 24 derslikli İlköğretim Okulu, Cami ve Ticaret Merkezi bulunan 724 konut hak sahiplerine teslim edildi. İlçemize 5 Yeni okul kazandırdık” dedi.

“HASTANEMİZİN TEMELİ BU SENE İÇERİSİNDE ATILACAK”

Başkan Bakıcı konuşmasına hükümet destekli yapılacak projeler ile devam etti. Kapalı spor salonu ve hastane konusunda da bilgiler veren Başkan Bakıcı “Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir’in girişimleri sayesinde 1500 kişilik yeni Kapalı Spor Salonu ile ilgili süreci hızlandırıp arsamızı bakanlığımıza teslim ettik. İnşaat ruhsatını bakanlığımıza verdik ve yapımı şu anda tüm hızıyla devam ediyor. 2019 yılının Şubat ayında bitirilmesi planlanan kapalı spor salonumuz 11 milyon TL’ye mal olacak. Mili Mücadele ve İnönü Savaşları Müzemizin; yine Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir ve eski Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın destekleri ile proje ihalesi yapıldı. Yapımı ise Bakanlık tarafından hibe yolu ile tamamlanacak. Yeni Hastane yeri ile ilgili olarak taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenen, sorunları ile ilgilenen duyarlı bir yönetim olarak ilçemizin en önemli sorunu olan yeni hastane ihtiyacı için 34 bin metrekare alanı 2 milyon TL bedelle kamulaştırdık. Geçtiğimiz haftalarda da Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan ile olan görüşmelerimiz neticesinde hastanemizin temelinin bu sene içerisinde atılacağının müjdesini aldık.  Bu güzel haberi burada sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

“GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIP ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasının devamında Hal Camii projesine de değinen Başkan Bakıcı “Bizim seçim vaatlerimizde yer alan, ilçemizin göz bebeği konumunda olan hal meydanımız maalesef atıl durumda idi. Hal projemizin ilk ayağı olan Hal Cami projemiz Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilip yapımına başlandı. Camimiz ilçemizden ilgi ve desteğini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu’nun destekleri ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılıyor. Biz Başbakan yardımcımızdan 1 istedik Allah razı olsun, o bizlere 3 verdi.  İlçemizde bulunan Tekke Mahalle Camii ve Soğukpınar Camimizin restorasyonları da yine Değerli Bakanımızın talimatları ile gerçekleştiriliyor. Buraya kadar anlattıklarımdan da anlaşılacağı üzere bizler ilçemiz, ülkemiz için gecemizi gündüzümüze katarak, ilk günkü azim ve gayretle çalışıyoruz.

Uzun yıllar ilçemizde hükümetten belediye başkanı seçilmediğinden ilçemiz yıllarca hükümet yatırımlarından mahrum kaldı. Ama 2014 yılında halkımızın teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra bizler şu anda arkamda gördüğünüz devasa yatırım gibi, daha pek çok yatırımla Bozüyük’te yerel ve hükümet işbirliğinin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Hükümetimizin desteği ile inşallah ilçemize daha nice projeler, nice güzel yatırımlar kazandıracağız” dedi.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZ OLDU”

Konuşmasının son bölümünde yeni kapalı Pazar ile ilgili bilgiler de veren Başkan Bakıcı “Hepinizin bildiği gibi mevcut Kapalı Pazar yerimiz geçmiş dönemde yapılmış, 2014 yılı Aralık ayının son günlerinde çatısı yoğun kar yağışına dayanamamış ve çökmüştü. Eski dönemin 14 yıllık süreçte yaptığı üzerinde çatısı olan tek bir bina vardı, oda yıkıldı. Göreve geldikten 8 ay gibi kısa bir zaman sonra böyle bir hadise ile karşılaştık. Kapalı pazarın yıkılmasının ardından vatandaşlarımızın Pazar ihtiyacının karşılanması için idare olarak acil çözüm bulmak amacıyla yola koyulduk. Öncelikle Pazarı Abdullah sokağa taşıdık. Fakat yazın kavurucu sıcaklar, kışın yağmur ve kar yağışı gerek esnafımızı gerekse alışverişe giden vatandaşımızı çok üzdü. Bizim birinci önceliğimiz vatandaşımızdır,  Vatandaşımız her şeyden değerlidir. Bugün seçim vaatlerimizin % 95’ini tamamlamış bir belediye başkanı olarak ilçemizin Kapalı Pazar ihtiyacının doğmasından dolayı yatırım programımızın % 5’lik kısmını ertelemiş bulunuyoruz. Bunun için daha önceden belirlediğimiz yatırım programımızda, verdiğimiz seçim vaatlerimizin sırasında değişiklik yaparak Bozüyük için en acil ihtiyaç olan Kapalı Pazarın yapım çalışmalarını başlattık.  Burayı kullanacak pazarcılarımızla ve dernek başkanları ile irtibata geçerek nasıl daha kullanışlı olur diye fikir alış verişinde bulunduk, pek çok görüşme yaptık. Yeni kapalı pazarımızı ilçemize yakışır, daha sağlam, daha işlevsel ve daha modern bir şekilde projelendirdik.  Ekonomik alt yapısının oluşturulması sonrasında da hemen inşaat çalışmalarına başladık. Allah’ın izniyle de 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde yeni kapalı pazarımızı tamamladık. Yaklaşık 13 milyon TL maliyeti ile standart bir pazardan ziyade adeta bir “alış veriş merkezini” andıran, ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan yeni kapalı pazar yerimiz; 14.555 m2 kapalı alana, 550 araçlık otoparka sahip. İçerisinde 319 esnafımıza tahsisli pazar alanı ve 23 adet dükkân bulunuyor. Ayrıca vatandaşlarımızın bir pazarda neye ihtiyacı olur diye düşünerek kapalı Pazar yerimizde Bay-bayan mescid, Anne ve babalarımız pazarda rahatça alışveriş yapsınlar diye çocuklarını belediye personelimiz nezaretinde bırakabilecekleri kapalı çocuk oyun alanı, Bebeği ile pazara çıkacak annelerimiz için bebek bakım odası ve modern alış veriş merkezlerinde olduğu gibi vatandaşlarımız ellerinde ağırlıkla pazar yapmasınlar diye pazar alış-veriş arabaları bulunuyor” diyerek yeni kapalı pazar yerimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti ve pazarın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Yeni kapalı pazar yerimizin yapımında emeği geçen; Milletvekili Halil Eldemir’e,

Belediye Meclis üyelerine, müteahhit firma yetkililerine, gecesini gündüzüne katan belediye personeline, 100 ton patatesi temin ederek gönderen; Niğde AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin’e, Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan’aTarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü ve Bilecik AK Parti 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Fahrettin Poyraz’a, Ayrıca ilçe tarihinin en büyük yatırımının açılış töreninde kendilerini yalnız bırakmayan, teşrifleriyle kendilerini onurlandıran Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’ na teşekkür etti

Başkan Bakıcı’nın ardından kürsüye gelen Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 15 yıldır uygulanmakta olan politikalar sayesinde hızla büyüyor, güçleniyor, ekonomiden dış politikaya kültürden sanata, spordan sağlığa, sosyal politikalardan bilim teknoloji ve eğitime her alanda sınıf atlıyor hem bölgede hem de küresel ölçekte yön veren güçlü bir ülke olma yolunda baş döndürücü bir hızla ilerliyoruz. Doğal olarak bu gelişmelerde hem ilimiz hem de Bozüyük ilçemizde yararlanmakta, oda hızlı bir şekilde kalkınmakta gelişmekte ve büyümektedir. Şüphesiz burada son 15 yılda Bozüyük ilçemize ve ilimize yapılan yatırımları saymaya kalksak çok uzun bir konuşma yapmak gerekir. Bunu nerden anlıyoruz Sayın Başbakan Yardımcım sadece sizin sorumluluğunuzda olan Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce yapılmış olan 36 tane proje var elimizde toplamda şu an 500’ün üzerinde proje devam etmektedir” diyerek son 15 yılda Bilecik genelinde hükümet tarafından yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

“PAZAR DEĞİL SANKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, konuşmasının başında bu eseri ilçeye kazandıran Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür etti. Ortaya çıkan eserin dışarıdan sanki kapalı Pazar değil de alışveriş merkezi edası ve ihtişamıyla göründüğünü savundu. Genel  idareyi  yönetenler ile belediye başkanlarının aynı parti mensupları olduğunda oluşturdukları  sinerji  ve motivasyonun  hizmet olarak ortaya çıktığını söyledi. Bozüyük’te  bunu  gün  geçtikçe  görüyoruz. Bozüyük insanı  bize vermiş olduğu  destekle beraber  daha da iyi hizmetlere tanık olacak” dedi.

AK Parti öncesi dönemleri hatırlatarak bugünlerin unutulmaması gerektiğini söyledi. AK Parti dönemiyle birlikte her türlü ayak oyunlarına refah seviyesinin yükseldiğini belirterek ülkenin her anlamda şahlanışa geçtiğini kaydetti.

“OYNANAN OYUNUN FARKINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “24 Haziran seçimleriyle birlikte tek başına kararlı ve istikrarlı acele kararların etkili ve hızlı kararların alabilindiği hızlı bir sisteme geçiyoruz. Allah’ın izniyle şimdi o sisteme geçerken bakıyorsunuz aynı siyaset mühendislikleri tekrardan sahnede oynanıyor. Aynı masa etrafında bir araya gelip çay içemeyecek insanlar sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı bu ülkenin başından uzaklaştırmak için ittifak kuruyorlar. Değerli kardeşlerimiz bu milletimizin gözünden kaçar mı? Bu milletimiz bu ferasete sahip değil mi? Değerli kardeşlerim oynanan oyunun farkındayız. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar hangi tuzakları hangi siyaset oyunlarını yaparlarsa yapsınlar önce Allah’ın izniyle sonrada milletimizin desteğiyle bütün siyaset mühendislerini biz bir yere fırlatıp çöp kutusuna atacağız. Değerli kardeşlerim Cumhuriyet Halk Partililerinin delegelerin oyunu alamayan bu insanın bu milletten oy alabileceğini sananlar milleti tanımadıklarını bir kez daha gösterdiler. Adam Cumhuriyet Halk Partili kendi delegesinin oyunu alamamış onu genel başkan yapmamış bu millet onu cumhurbaşkanı yapar mı? Türkiye önemli bir ülke, Türkiye güçlü bir ülke, Türkiye’nin daha kat edeceği bir mesafeler var. Türkiye’nin ortaya koyduğu 2023 vizyonu var. 2053 vizyonu var. 2071 vizyonu var. Değerli kardeşlerim bunlara ülke teslim edilmez. Bunlar bırakın bir ülkeyi yönetmeye kendi kendini yönetemediklerini bir kez daha bize göstermediler mi? Ama o mu olsun bu mu olsun? Biraz ekonomiden anlayacaktı? Olur mu değerli kardeşlerim ülkeyi yönetmek ciddi bir iştir. Bakın Kılıçdaroğlu’nun baktığı yaptığı bir şey var. Dokuzuncu defa Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkarak dokuzuncu mağlubiyeti almamak için kendi yerine sonunda mağrip olacak bir adam buldu. Şimdi onu çıkardı. Onun da tadını çıkaracak. Bunların derdi ülke değil. Birisinin çıkıpta benim ülkeyle ilgili şöyle bir Hülyam var. Benim ülkeyle ilgili şöyle bir tasarrufun var diye bildiğini görebiliyor musunuz? Yok. Tek dertleri var, nasıl olurda Recep Tayyip Erdoğan’ı oradan indirebiliriz. Milletin gönlünden uzaklaştıra biliriz. Türkiye’yi eski dönemine getirebiliriz. Türkiye ne kadar patinaj yapar. Türkiye tekrardan o ekonomik zafiyetlerinin içerisine nasıl çekilir. Ama milletimiz her şeyin farkındadır. Allah’ın iziyle 24 Haziran’da bu millet bu defa daha güçlü bir şekilde mührünü vuracak ve ülkenin önünü sonuna kadar açacak. Allah’ın izni ile çok güzel sonuçlar çıkacak diyorum ve bu duygu düşüncelerle burada olmak şuan bu eserin açılışında burada olmaktan duyduğu memnuniyeti ayrıca bana ifade etmek istiyorum sizleri Allah’a emanet etmek istiyorum sağlıcakla kalın” dedi.

Konuşmaların devamında Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı sahneye gelerek Başbakan Yardımcısı Hakan  Çavuşoğlu’na el yapımı Osmanlı Tuğrası tablosu takdim etti. İlçe Müftüsünün duaları eşliğinde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve beraberindekiler Pazar içerisini gezerek esnaf ziyaretinde bulundu. Pazar esnafı ve vatandaşlarla sıcak ve samimi diyalogların yaşandığı ziyarette esnaf Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na çeşitli ikramlarda bulundu. Programda ayrıca vatandaşlara Bozüyük Belediyesi tarafından pilav ikram edilirken Pazar esnafına önlük ve programa katılan vatandaşlara da 120 ton patates dağıtıldı.Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu program bitiminde Bursa’ya hareket etti.

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü ve Bilecik AK Parti 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, il ve ilçe protokol üyeleri ile birlikte Pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı.

DCIM100MEDIADJI_0151.JPG

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.