DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

BOZÜYÜK’TE BURSA İL MÜFTÜSÜ MEHMET EMİN AY’LA SOHBET GECESİ

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin AY Bozüyük’te sohbet programına katıldı.

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin AY’ın konuşmacı olarak katıldığı sohbet programı tarihi camii Kasımpaşa Camii’nde yapıldı. Müftü AY sohbet programı öncesinde ilçeye gelerek Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın yanı sıra ilçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve davetliler katıldı. Sohbet ortamında yapılan iftarın ardından Başkan BAKICI Müftü AY’a günün anısına seramik tabak hediye etti.

İftar yemeğinin ardından hep birilikte Kasımpaşa Merkez Cami’ne gidilerek Sohbet Programı başladı. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin AY konuşmasında Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin manevi güzelliklerine ve ibadetlerine yer verdi. Özellikle Kadir Gecesinin zamanı konusunda “ Son 10 gününde bulunduğumuz Ramazanın son 10 günü de kadir gecesini eylemek mümkün olan bir durumdur, belki de bu gece kadir gecesi olabilir, bilemeyiz o yüzden sizlere tavsiyem bu gece de dahil olmak üzere taki bayram sabahına kadar,  çünkü bazı insan alimlerine göre Kadir Gecesi bayram gecesidir. Ancak İslam alimlerinin çoğunluğunu oluşturduğu gruba göre 27’inci gece çarşamba gecesi kadir gecesidir” diyen Müftü AY İsrail’in hunharca saldırılarına da değinerek “biz nasıl sahura huzur içinde uyanıyorsak ve nasıl huzur içinde iftarlarımızı yapıyorsak başına bombalar yağan Gazzeli kardeşlerimize iftar anında paramparça edilen kardeşlerimize sadece onlara da değil Suriye’deki, Mısır’daki kardeşlerimize Mevlamız yardım etsin selamete ulaştırsın” dedi.

Yatsı namazı öncesinde ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Sohbet Programının ardından Yatsı Ezanının okunması ile birlikte Teravih Namazı kılındı.

Ramazanda Sohbet Programı Bursa Müftüsü 1 Ramazanda Sohbet Programı Bursa Müftüsü 2 Ramazanda Sohbet Programı Bursa Müftüsü 3 Ramazanda Sohbet Programı Bursa Müftüsü 4 Ramazanda Sohbet Programı Bursa Müftüsü 5

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.