DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

BOZÜYÜK’TE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

BOZÜYÜK’TE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞEHİTLİK ZİYARETİ İLE BAŞLADI

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen etkinlikler İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği’nin ziyareti ile başladı.

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak saat 11:00’de İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği ziyaret edildi. Burada şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşımız okundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti okunan şehitlik ziyaretinde İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından dua edilerek okunan dualar başta 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna bağışlandı. Daha sonra şehitlik ziyaret edilerek protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı.

Şehitlik ziyaretinin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “15 Temmuz’u kelimelerin düğümlendiği bir gün olarak anıyoruz. Ama ilk başta o gün vatan için, Millet için, devleti ve bayrağı için, tüm ailesi için, ülkesi için, sokaklara çıkarak gerçekten darbeye darbe yapan o şehitlerimizi minnetle yâd etmemiz gerekiyor. Kelimelerin düğümlendiği noktadayız, çünkü geride bıraktığı her ailenin bir dramı var. Ve biz bunlara okudukça şahit oluyoruz, görüntüleri izledikçe de inanın ne kadar büyük bir millet olduğumuzu da daha iyi anlıyoruz. Bir eş düşünün, bir anne düşünün, 2 yıl geçmesine rağmen hala daha eşinin ve çocuklarının kokusunu duyduğunu, duyması için ne gerekiyorsa yaptığını, ama bu milleti içinde gerçekten onları şehit vermekten ve çok büyük bir gurur ve onurla bahseden bir anneden, oğlunu şehit veren bir babadan ve Türkiye’nin her yerinden vatanı için gerçekten sokağa çıkarak gerekirse tankların altına yatan gerekirse silahlara kurşunlara karşı koşarak ülkesi için hayatını hiçe sayan insanlardan bahsediyoruz. İşte bir Kurtuluş Savaşı mücadelesini, bir Çanakkale ruhunun bu gün bile hayatta olduğunun göstergesini biz 15 Temmuz’da gördük. Ve unutmamamız gereken gelecek nesillere aktarmamız gereken çok önemli bir gün. Bunun ehemmiyetini maalesef ki anlamayanlar oldu, olacaktır da. Çünkü onlar bu şehitlik mertebesinin ne olduğunu ve özellikle devletin, vatanın, milletin ne olduğunu bilmeyen insanlar. Bizler muhakkak ki bu insanlarla aynı düşüncenin içerisinde olamayız ve anlatamayız da. Ama gelecek nesillerimize, çocuklarımıza gerçekten Türkiye’nin nasıl bir Türkiye olduğunu anlatırsak muhakkak onlar çok daha iyi bir şekilde Türkiye’yi kalkındıracaklar ve güçlendireceklerdir. Bizler için 15 Temmuz gerçekten bir demokrasi zaferi ve aynı zamanda da demokrasimiz için önemli bir tarih. Bu bundan sonraki süreçte de öyle devam edecektir. Ama inanın her 15 Temmuz geldiğinde yaklaşık 1 hafta öncesinde olaylar, nasıl olduğunu anlatan videolar, ailelerin anlattıklarıyla da bizleri derinden üzüyor. Ağlamamak elde değil, ağlamıyoruz dersek yalan olur. O yüzden bizlerin bu noktada göstermesi gereken ne kadar hassasiyet varsa özellikle bu duygu ve düşüncelerimizin dile getirilmesinde anlatmasında basınımız çok çok önemli. Çünkü basın olmasa idi o akşam darbe girişimini önleyemezdik. Ve bizlerde bizlerin duygularını düşüncelerini dile getirdiğinden dolayı basınımıza her zaman teşekkür ediyoruz. Sizlerde hassasiyet gösterip, buraya kadar geldiniz. Bugünkü ilk programda yer alarak hassasiyet noktasında sizlerde bizlere destek oluyorsunuz” diyerek basın mensuplarına teşekkür etti.

Başkan Bakıcı konuşmasının devamında da “Bizler görevimiz süresince 15 Temmuz’u nasıl yaşanabilir vatandaşlarımıza nasıl daha iyi anlatalabiliriz diye bir program düzenlemeye çalışıyoruz. Daha öncede anlatmıştım ama tekrar anlatmam gerekirse yaklaşık olarak 10 çeyrek civarlarında Ali Başkan Yardımcımız beni aradı, sıkıntı olduğunu televizyonlara bakmamı istediğinde televizyona bakıp gerçekten askerleri köprünün üzerinde görünce ister istemez herkesin yaptığı gibi bizlerde aynı şekilde abdestimizi alıp eşimle vedalaşıp sokağa çıkmış birisiyim. Ve şuna inandım; şunu gördüm; gerçekten insanımız vatanını çok seven, gözü hiç bir şey görmeyen ne olursa olsun sokaklara inip bizlerin arkasında destek olan, o akşam bize sahip çıkan insanları gördüm. Bize bu desteği verdiklerinden dolayı ben hepsine minnettarım. Ve tabiî ki 15 Temmuz’u engelleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde bizler o gün tüm halkımız sokağa davet etmesiyle birlikte o vatandaşlarımızın sayesinde bu gün görevimize devam ediyoruz. Ben yine konuşmamın başında söylediğim gibi 15 Temmuz’da o günkü şehitlerimizi minnetle yad ederek size çok teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü nedeni ile İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği’ne yapılan ziyarete Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Yzb. Murat Günhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Müftü Selami Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.