DOLAR
32,3419
EURO
35,0873
ALTIN
2.238,86
BIST
8.893,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

BOZÜYÜKLÜLER KURTULUŞ COŞKUSUNU BERKAY İLE YAŞADI

BOZÜYÜKLÜLER KURTULUŞ COŞKUSUNU BERKAY İLE YAŞADI

Bozüyük Belediyesi tarafından ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı nedeni ile gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında düzenlenen ünlü sanatçı Berkay’ın sahne aldığı konser programı yoğun ilgi gördü. Özellikle Berkay hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği konser programında Amfi tiyatro ve çevresi tamamen izleyenlerle dolarken Berkay hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Bozüyük Belediyesi Yeşilkent Fatih Sultan Mehmet Parkı Amfi Tiyatroda düzenlenen konser programına Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN ve çok sayıda Berkay hayranı katıldı.

Berkay konseri öncesinde Bozüyük’ün yetiştirdiği değerli seslerden biri olan sevilen sanatçı Serkan KIRANLI yeni “Bozüyük” şarkısını seslendirdi. Beğeni ile izlenen şarkının ardından seslendiren Serkan KIRANLI, bestecisi Recep ÖZTÜRK ve söz yazarı Uğur BERİŞ sahneye davet edildi. Belediye Başkanı Fatih BAKICI; Yaşadıkları duygular ve muhteşem hisler ile yazdıkları ve seslendirdikleri bu güzel şarkı için ve binlerce vatandaşımızın hislerine tercüman oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Ardından her birini kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Başkan BAKICI; KIRANLI, ÖZTÜRK ve BERİŞ’e plaketlerini takdim etti. Programın devamında halka hitaben bir konuşma yapan Başkan BAKICI “95 yıl önce ecdadımız bu toprakları canları pahasına düşman işgalinden kurtararak bizlere armağan ettiler. Tarihimize baktığımız zaman 1071 yılında Malazgirt Meydan Muhaberesinde Sultan Alparslan şöyle diyor; ‘öyle bir vatan alıyorum ki ebediyen sizlerin olacak’ ve 1299 yılına geldiğimiz zaman Osmanlı’nın kuruluşu; Söğüt’ten başlayarak tüm Anadolu’ya ve dünyaya yayılan bir imparatorluğu görüyoruz. Bizler aynı zamanda 1453 yılında İstanbul’u feth ederek çağ açıp, çağ kapatan Fatih’in torunlarıyız. Devamında 1. İnönü 2.İnönü zaferleri; ecdadımızın bu topraklarda savaşmasıyla bizlerin bugüne gelmemiz için çok önemli tarihler. Ve 4 Eylül 1922, Bozüyük’ün kurtuluşu, hepimiz için çok önemli bir tarih” dedi. Ardından gençlerin Çanakkale ruhunu yaşamaları için yeni bir proje başlattıklarını söyleyen Başkan BAKICI “Bizler tarihimize sahip çıkarak bundan sonra tüm 11. sınıfa giden gençlerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Çanakkale ruhunu yaşasınlar ki, ecdadının nasıl savaştığını görsünler, nasıl can verdiğini görsünler ve bu topraklara sahip çıksınlar diye böyle bir projeyi bu sene başlatmış olduk” dedi. Konuşmasının devamında sadece seçim zamanı değil her zaman çalıştıklarını ve yeni projeler ürettiklerini söyleyen Başkan BAKICI “Necip Fazıl Kısakürek diyor ki ‘Devler gibi eserler bırakabilmek için karıncalar gibi çalışmak lazım’ Bizler sadece seçim zamanı değil her zaman çalışıyoruz, hizmet etmeye gayret ediyoruz, eksiklerimizi tamamlıyoruz. Tüm projelerimizi mahalle mahalle vatandaşımızın kullanımına sunuyoruz. Önemli olan eserlerimizle anılmaktır. Bizler gelip geçici insanlarız. Halka hizmet etmenin Hak’ka hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Bu koltukta oturan birisi olarak ta herkesin hakkını savunduğumu bilmenizi isterim. Bugüne kadar yapılan eserlerde tüm personelimin emeği var. Ama bugün burada bu konuşmayı yapıyorsak şehitlerimiz sayesindedir. Bu tarihe kadar birçok şehit verdik. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canını vermiş tüm şehitlerimizi, 15 Temmuzda bu vatan için bayrak için millet için canını veren şehitlerimizi, Allah bize yeniden böyle bir darbe yaşatmasın temennisiyle rahmetle anarak hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Başkan BAKICI’nın konuşmasının ardından büyük bir coşku ile sahne alan sevilen sanatçı Berkay, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve muhteşem sahne performansı ile izleyenleri büyüledi. Konserin bazı bölümlerinde sahneden inerek seyircinin arasına karışan Berkay şarkılarını binlerce Bozüyüklü ile birlikte söyledi.

Gece boyunca beğeni ile izlenen ünlü şarkıcı Berkay’a plaketini vermek üzere sahneye gelen Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya birde sürpriz yapıldı. Eşi Emine BAKICI tarafından organize edilen sürprizde 4 Eylül 1980 günü doğan Belediye Başkanı, eşi ve Şarkıcı Berkay ile birlikte sahnede kendisi için hazırlanan doğum günü pastasının mumlarını üfledi. Yapılan sürpriz karşısında son derece duygulanan Başkan BAKICI bu sürprizde emeği olan herkese ve alanı dolduran binlerce Bozüyüklüye teşekkür ederek sahneden ayrıldı. Bu sürpriz doğum günü kutlamasının ardından tüm coşkusu ile devam eden konserin ardından Şarkıcı Berkay Bozüyük ve Bozüyüklü sevenleri ile ilgili olarak son derece güzel dileklerde bulunarak, en kısa sürede bu muhteşem atmosferde yeniden sahne almak istediğini belirtti. “Ben her gittiğim yeri çok önemserim” diyen sanatçı Berkay Başkan BAKICI’ya teşekkür ederek “Başkanınız çok genç, inanılmaz, hayretler içinde kaldım. Bu ne demek oluyor? genç başkan her zaman sanata destek veren demektir. Ben kendisine herkesin adına teşekkür ediyorum” dedi.
Konserin ardından kurtuluş coşkusu muhteşem havai fişek gösterisi ile devam ederken Başkan BAKICI Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda gezen gençler ile sohbet ederek, bu tip organizasyonların devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.