DOLAR
32,5586
EURO
34,8470
ALTIN
2.431,51
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BOZÜYÜK’E 1 SENTETİK FUTBOL SAHASI, 2 TENİS KORTU DAHA

BOZÜYÜK’E 1 SENTETİK FUTBOL SAHASI, 2 TENİS KORTU DAHA

 

            Bozüyük’ün 12. Sentetik sahası Kasımpaşa Mahallesi Sentetik Futbol Sahası, Tenis Kortu ve Yeşilkent Tenis Kortu törenle hizmete girdi. Açılış töreninin ardından ise Şöhretler Karması yeşil sahada buluştu.

Futbola gönül vermiş, yıllarca profesyonel futbol oynamış eski futbolcuları hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören Şöhretler Karması Futbol Karşılaşmalarının bu yıl ikincisi düzenlendi. Yapılan Şöhretler Karması karşılaşmaları ile birlikte kanal boyunda yapımı tamamlanan sentetik çim yüzeyli futbol sahası, tenis kortu ve Yeşilkent tenis kortunun da açılışı gerçekleştirildi. Bozüyük’te çeşitli kulüplerde forma giymiş yaklaşık 100 futbolcudan oluşan şöhretler karması, sentetik sahada bir şölen havasında gerçekleşen programda bir araya geldi. Kanal boyu Kasımpaşa Mahallesi Sentetik Futbol Sahası’nda düzenlenen törene Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ, Bozüyük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rüştü YILDIRIM, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, şöhretler karması futbolcuları ve aileleri ile birlikte sporseverler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI “Bizler belediye olarak yavrularımızın, gençlerimizin ve hanımlarımızın düzenli spor yapabilmeleri için; Öğrencilerimizin daha rahat ulaşıp kullanabilmeleri için öncelikli olarak okul bahçeleri olmak üzere ilçemize; Toplam 11 adet sentetik saha yaptık. 12. sahamızın açılışını ve 2 adet tenis kortumuzun açılışını bu gün gerçekleştiriyoruz. 13. Sentetik sahayı da Arif Nihat Asya Ortaokulu’na yapacağız. 6 Mahallemize Sağlıklı Yaşam Merkezini yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Parklarımıza yürüyüş yollarının yanı sıra fitness aletleri yerleştirerek spor alanları yaptık. 83 parkımızın 25 tanesinde spor aletleri var. 1 sene içinde yaz ve kış spor okullarımızda 14 farklı branşta toplam 3500 öğrencimize spor eğitimi veriyoruz. Yine ilerleyen günlerde; tenis turnuvaları, sokak basketbolu, kum voleybolu, kum futbolu gibi etkinliklerimiz olacak. Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor Kulübü olarak 13 branşta 300 lisanslı sporcu sayısına ulaştık. Teakwando da iller arası müsabakalarda Türkiye Yıldızlar Anadolu 3.’lüğü, Atletizm branşında çeşitli kategorilerde 3 tane Türkiye Şampiyonu ve 1 tane Türkiye 2.’si olarak çeşitli başarılarımız var. Ve seneye, Bayan Voleybol Takımı 2. Liginde ilimizi temsil edecek. İlçemizi Türkiye genelinde hatta yurt dışında çeşitli branşlarda temsil eden başarılı sporcularımız var. Bunların sayılarını arttıralım istiyoruz. Spora ve sporcuya desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Toprak sahanın sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi ile ilgili olarak ta “Çocukluğumuzda sokakta top oynar, düşer dizlerimizi kanatır, evde de annemizden laf işitirdik. Şimdi çocuklarımız asfalt zeminlerin, toprak zeminlerin üzerinde değil, inşa ettiğimiz sentetik yüzeyli çim sahalarda top oynuyor” diyen Başkan BAKICI konuşmasını şöyle sürdürerek; “Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan aldığımız 265 bin tl hibe desteği ile buradaki mevcut toprak sahayı sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürdük, birini buradaki sentetik sahamızın yanına diğerini de Yeşilkent Mahallemize olmak üzere 2 adet tenis kortumuzu tamamlayarak hizmetinize sunuyoruz. Sentetik yüzeyli çim sahamızın ve Tenis kortlarımızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmalarını temenni ediyorum. Açılış programımızı da Veteranlar Karması maçı ile yapıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Veteranlar Futbol Karşılaşması ile Futbol hayatımızın her alanında var ve ilçemizde uzun yıllar futbola gönül vermiş ağabeylerimizi, ilçemizin efsane olmuş futbolcularını, Pamuk Ahmet, Maradona Ali, Japon Mehmet, Tülü Ahmet gibi adını sayamadığım daha pek çok değerli abilerimizi hatırlayalım ve bir araya getirelim istedik. Festival havası içerisinde hem futbolcularımızla hem de aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirmeyi amaçlarken eski günleri yad edelim istedik. Katılım gösteren ilçemiz futbolunun unutulmaz isimlerine, profesyonel sporcularımıza ve seyircilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan BAKICI’nın konuşmasının ardından hayır duaları eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Programın devamında Veteranlar takımı ve ardından da profesyonel futbolcuların maçları yapıldı. Eğlenceli görüntülere sahne olan, rekabetten çok bir piknik, bir şölen havasında geçen maçlarda kazanan dostluk oldu. Başkan BAKICI katılımcılara Katılım Belgesi, madalya ve hediyelerini takdim ederken Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen  “Şöhretler karması” karşılaşmalarının sonunda geride eski günlerini hatırlayan efsane futbolcuların ve tüm katılımcıların eğlendiği güzel bir gün kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.