DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN GAZİLER GÜNÜ’NDE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE YEMEK

Bozüyük’te 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenin ardından Bozüyük Belediyesi tarafından Şehit ve Gazi ailelerine yemek verildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıt’ında düzenlenen törene Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu MüdürüYrd. Doç. Dr. Murat YURDAKUL, sivil ve askeri erkan ile birlikte gazi ve şehit yakınları ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törende, Türk Silahlı Kuvvetler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma Bakım Teğmen Ekrem KILIÇASLAN tarafından yapıldı. Teğmen KILIÇASLAN konuşmasında gazilere seslenerek “Yazdığınız cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasına kazınan adlarınız, zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuz kadar yaşayacak ve karşılaştığımız tüm olumsuzluklarla mücadelede bizlere güç vermeye devam edecektir. Hatıralarınızı yüceltmek, gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinden sizlere sahip çıkmak, hem Yüce Önderimizin bir vasiyeti hem de ulusumuzun tarihine ve mazisine bağlılığının bir iadesidir. Bu gün Türk Ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletimizin bağımsızlığını borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz ve siz değerli kahraman gazilerimiz, her geçen gün ulusumuzun sevgi ve desteğiyle daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetlerinin sizlerden aldığı güçle, kendisine verilen her türlü görevi, Atatürkçü Düşünce Sisteminin yol göstericiliğinde en iyi şekilde yerine getirme azim ve kararlılığında olduğundan asla endişeniz olmasın” dedi.

Öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından gaziler adına Gazi Jandarma Üstçavuş Vedat Ali POYRAZ bir konuşma yaparak konuşmasında; “dün olduğu gibi bu günde aynı inançla bu aziz v atanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımız feda etmeye hazırız. Bizler için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Savaşa katılan her asker sağ kalırsa Gazi, ölürse şehit olacağını bilir. Her ikisi de onurlu ve gururlu olan bu unvanlar Türk halkı tarafından “Gazi onurlanmış şehit nurlanmış asker “ denerek özetlenmiştir. Bizler Gazi olmayı da Şehit olmayı da Türk milletinin tarihten gelen bağımsızlık tutkusundan ve özgürce yaşama sevdasından almış bir milletin evlatlarıyız” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet meydanındaki tören programı sona ererken Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından protokol, Şehit ve Gazi ailelerine yemek verildi.

Gaziler Günü 2014 1 Gaziler Günü 2014 2 Gaziler Günü 2014 3 Gaziler Günü 2014 6 Gaziler Günü 2014 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.