DOLAR
32,5209
EURO
34,7484
ALTIN
2.495,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA 3 İTFAİYE ARACI VE İŞ MAKİNALARI İLE KATILIYOR

BOZÜYÜK BELEDİYESİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA 3 İTFAİYE ARACI VE İŞ MAKİNALARI İLE KATILIYOR

Pazar günü öğle saatlerinde Kütahya’nın Domaniç ilçesi kırsalında başlayan orman yangını, Bozüyük Kömürsu Yaylası’na kadar ilerledi.

Çukurca Beldesi kırsalında, Akdere ve Ballıca mevkiinde geniş bir alanda etkisini gösteren yangın, rüzgar ve arazinin sık ormanlar ile kaplı olması nedeni ile hızla ilerleyerek Bozüyük Kömürsu yaylası ve Camiliyayla Köyü yakınlarına kadar ilerledi. Konu ile ilgili olarak yangın haberini alır almaz, bölgeye intikal eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI ve Bozüyük Kaymakamı Hasan YAMAN, yangının etkili olduğu bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı. Olay yerine Bozüyük, Bilecik, Kütahya, Bursa ve çevre illerden pek çok itfaiye ekibi geldi. Ekipler gece boyunca devam eden yangını kontrol altına almak için çalışırken, sık orman, engebeli arazi ve rüzgârın etkisi ile alevler orman boyunca ilerlemeye devam etti.

Yaklaşık olarak 120 hektarlık, alanda etkili olan ve devam eden orman yangınına müdahale etmek için bölgeye 9 helikopter ve 2 uçak sevk edilirken, itfaiye ekipleri alevlerin ilerlemeye devam etmesi durumunda Camiliyayla Köyü ve Kömürsu Yaylası üç tepeler mevkiinde hazır bekletiliyor. Bozüyük Belediyesi devam eden yangın söndürme çalışmalarına 4 adet iş makinesi, 1 adet su tankeri ve 3 adet itfaiye aracı ile katılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.