DOLAR
32,5999
EURO
34,8349
ALTIN
2.491,69
BIST
9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BOZÜYÜK BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bozüyük Belediye Meclisi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Fatih BAKICI başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda toplam 12 gündem maddesi görüşüldü. AK Parti grubu tarafından meclis gündemine ilave olarak iç borçlanma ile ilgili Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya yetki verilmesi konusunda önerge verilirken Meclis toplantısına Saffet Şeker İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan okul meclisi öğrencileri misafir olarak katıldı. Toplantıda yoklama yapılarak gündemin okunmasının ardından Saffet Şeker İlkokulu Okul Meclisi Başkanı Eymen KELEŞ Öğrenci Meclisi olarak okul için çalışmalar yaptıklarını belirterek Belediye Meclisinden taleplerini dile getirdi. Ardından Meclis Üyeleri tarafından öğrencilere hediyeleri verildi.

Toplantıda ilk olarak plan ve bütçe komisyonuna üye seçimi yapıldı. AK Parti grubundan Abdurrahman KIRGIZ ve M. Doğan TUNÇ ile MHP grubu adına Hakan KARUK oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna seçildi. Ardından İmar komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. AK Parti grubundan Ayhan ERSOY, Mehmet BAL ve MHP grubundan ise Şaban DUMAN oy birliği ile imar komisyonuna seçildi. Sonrasında belediye encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimde CHP grubu encümen üyeliği için aday göstermezken MHP, Evren KARADENİZ ve Nizamettin KIRKAN’ı, AK Parti ise Hüseyin KÖSEMEN ve Kemal TURGUT’u aday gösterdi. Adaylar her iki oylamada eşit miktarda oy alınca yapılan kura çekiminde AK Partili Hüseyin KÖSEMEN ve Kemal TURGUT encümen üyeliğine seçildi. Bozüyük Belediyesi İdmanyurdu Spor Kulübü’nün Taekwondo branşı faaliyetleri kapsamında 25 –29 Nisan 2018 tarihlerinde Yunanistan’ın Atina kentinde düzenlenecek turnuvaya katılmak için ilçemizi temsilen II. Kademe Taekwondo Antrenörü Güven Tanyeri ve Taekwondo sporcularına kısa süreli pasaport çıkarılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediyenin 2017 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi yapıldı. Meclis üyelerine dağıtılan faaliyet raporu ile ilgili kararın Cuma günü yapılacak 2. bileşimde verileceği belirtildi. Belediye Denetim komisyonu ile ilgili olarak meclis üyelerine bilgi verildi. Ardından İmar komisyonu ve plan bütçe komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Terakki Caddesi üzerinde uygulanmakta olan tek yön uygulamasının aynı yönde olmak kaydı ile 20 metre aşağıya çekilerek Kavcı Sokak girişine kadar uygulanması konusu oy birliği ile kabul edildi. 5393 Sayılı Kanunun 18 ve 49. Maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’in 11.maddesine göre boş kadro unvan ve dolu kadro derece değişikliğinin Belediye Meclisi’nce görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi. Belediye ve Bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğin 9.Maddesinin 3 ncü bendine göre Yardımcı Hizmetler Personeli Grubunda yer alan ve boş bulunan 2 Adet kadronun teknik personel grubuna eklenmesi konusunu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Son olarak AK Parti grubu tarafından verilen iç borçlanma ile ilgili Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya yetki verilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında yapılan oylamada borçlanma yetkisi oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.