DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

1. Karakucak Güreş Festivali Ağustos’ta Yapılacak

Bozüyük Belediyesi tarafından ilçede ilk kez düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivali 4 Ağustos Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlarken güreş müsabakaları 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Bozüyük Belediyesi 1. Karakucak Güreş Festivali ile bir ilke daha imza atan Bozüyük Belediyesi spora ve sporcuya desteğini sürdürüyor.

İnsanlık tarihinin en eski sporlarından biri olan güreş, Türk spor tarihinde de önemli bir yere sahip.

Bozüyük’te ilk kez yapılacak olan güreş festivalinde Bozüyük Belediyesi aynı zamanda birbirinden değerli güreşçileri ağırlayacak.

Türkiye Güreş Federasyonu iş birliği ile düzenlenen ve 2 gün sürecek festivalin şeref konukları arasında Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu olan ve dünyaca tanınan aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza YERLİKAYA, Milli güreşçi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut DEMİR, Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Harun DOĞAN, Milli güreşçi Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpiyat 3’sü Soner DEMİRTAŞ, Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Rıza YILDIRIM ile Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Mustafa KAYA yer alacak.

İzleyenlerin güreşin tüm güzelliklerini görebileceği ve sportmence mücadelelerin yaşanacağı festivalin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Minikler, Yıldızlar ve büyükler olmak üzere toplam 3 kategoride düzenlenen müsabakalara Minikler kategorisinde 2003-2004-2005 ve 2006 doğumlu sporcular, yıldızlar kategorisine 2000-2001 ve 2002 doğumlu sporcular, büyükler kategorisinde ise 1999 ve daha büyük doğumlu sporcular katılabilecek.

29 kilodan 100 kiloya kadar 27 farklı kilo ağırlığında yapılacak müsabakaların sonunda ilk üç dereceye giren sporculara çeşitli para ödülleri verilecek.

4 Ağustos Cuma günü saat 14:00’te şeref konukları, güreşçiler ve protokolün katılımları ile Çınar taksinin önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılacak kortej yürüşü ile başlayacak festivalde güreş müsabakaları ise 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Türkiye Karakucak Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan festivalde maçlar kapalı spor salonunun önündeki çim sahada saat 11:00’de başlayacak. Gün boyu yapılacak heyecanlı müsabakaların ardından festival aynı gün saat 18:00’de yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.